nieuws

Productnieuws: Arla introduceert 100% natuurlijke fruit- en drinkyoghurts

Voedselproductie

Productnieuws: Arla introduceert 100% natuurlijke fruit- en drinkyoghurts

Arla introduceert 100 procent natuurlijke fruit- en drinkyoghurts: Arla Naturals. De producten zijn mager, lichtzoet van smaak en bevatten natuurlijke toevoegingen. Vanaf 9 en 30 mei zijn de producten verkrijgbaar in de supermarkt. Opvallend is dat Arla in een persbericht bij het nieuwe product het gebruik van onder andere sucralose, dat in andere drinkyoghurts wordt gebruikt, rommel noemt.

Uit onderzoek door Arla Foods BV komt naar voren dat 59 procent van de Nederlanders zich zorgen maakt over kunstmatige ingrediënten en een teveel aan suiker (66 procent). Ook blijkt uit het consumentenonderzoek dat het voor velen steeds belangrijker wordt wat zij eten. Daarom introduceert Arla, na twee jaar lang onderzoek en productontwikkeling, een reeks Arla Natural producten zonder kunstmatige toevoegingen en met minder suiker. De producten zijn halfvolle fruityoghurts en magere drinkyoghurt met 100 procent natuurlijke ingrediënten.

100% natuurlijk

Volgens Arla mag een merk of product pas 100% natuurlijk genoemd worden als alle ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben, ze traditionele voedselbereidingsprocessen hebben ondergaan en vrij zijn van chemische modificatie (zonder kunstmatige ingrediënten). ‘We willen niet meer rommelen met de producten’,  zegt Iseger, manager CSR & Communications Arla.

 

Op een lijst met volgens Arla onnatuurlijke ingrediënten staan onder andere gmo’s, gemodificeerd zetmeel en  sucralose. ’Marketeers, productontwikkelaars en wetgevingsexperts hebben flinke discussie gevoerd over wat 0% rommel is’, vertelt Iseger.

 

Zoetstoffen

Voor de producten worden natuurlijke zoetstoffen gebruikt waaronder fruitextract of fruitconcentraat (5-7 procent). Dit wordt vekregen uit de schil van de johannesbroodboomvrucht,  druiven of appels. Aan de yoghurtdrinks is ook Stevia-extract toegevoegd. De producten bevatten van nature lactose (melksuiker).

 

Natuurlijke toevoegingen

Andere natuurlijke toevoegingen die de Arla Naturals producten bevatten zijn maïszetmeel (dat voorkomt dat fruit naar de bodem zakt), citroensap (voor de zoet-zuurbalans) en natuurlijk aroma (dat de fruitsmaak ondersteunt).

 

Rood fruit, Bosfruit en Mango

De halfvolle fruityoghurts zijn verkrijgbaar in de smaken Rood fruit, Bosfruit en Mango en de magere drinkyoghurts in de smaken Rood fruit en Bosfruit.

Meer informatie vindt u op de webiste van Arla.

Reageer op dit artikel