nieuws

Productnieuws: Jumbo komt met algenburger

Voedselproductie

Productnieuws: Jumbo komt met algenburger

Jumbo introduceert algenburgers. Deze vleesvervangers zijn gemaakt van spirulina, een algensoort die al 3,5 miljard jaar bestaat.

De vegetarische burgers – van het Belgische merk Damhert Nutrition – bestaan voor 60 tot 70% uit eiwitten. Daarnaast is spirulina rijk aan antioxidanten. Ook bevat de algensoort elf vitamines, tien mineralen en het vetzuur gamma-linoleenzuur (GLA).

Vernieuwende producten

De algenburger is een mooie toevoeging aan het vegetarische schap, aldus Jumbo.

Ed van de Weerd, directeur Commercie: “Jumbo wil haar klanten maximale keuze bieden met onder andere het grootste assortiment. Het aanbod wordt niet alleen uitgebreid als de klant daar om vraagt, maar we zetten ook vaak zelf dat stapje extra om klanten te verrassen en inspireren met bijzondere en vernieuwende producten.”

Duurzaam product

Volgens producent Damhert passen deze algen in een duurzaam voedselproces, omdat ze via fotosynthese kunnen groeien, enkel met het zonlicht als energiebron en zoutwater als leefomgeving.

Gezondheidsvoordelen

De Belgische producent schrijft verder op haar website dat er sinds de jaren zestig uitvoerig wetenschappelijk onderzoek is verricht naar de nutritionele voordelen van spirulina.

Inmiddels zijn er meer dan 100.000 studies en artikelen gepubliceerd over de gezondheidsvoordelen. Zo is deze algensoort een goede ondersteuning voor een gezond imuunsysteem, een leverancier van energie en draagt het bij aan gezonde cholesterol- en bloedsuikerspiegels.

Reageer op dit artikel