nieuws

Productnieuws: meer vezels, minder verzadigd vet, calorieën en suiker in Bambix ontbijtpapjes

Voedselproductie

Productnieuws: meer vezels, minder verzadigd vet, calorieën en suiker in Bambix ontbijtpapjes

Nutricia heeft de samenstelling van haar ontbijtpapjes van het granenmerk Bambix verbeterd. De drie varianten kant-en-klare papjes Naturel (granen), Banaan en Vanille bevatten minder verzadigd vet, calorieën en suiker. Aan het Bambix-assortiment heeft Nutricia ook nog eens twee nieuwe varianten toegevoegd: Bambix haverpapje en Bambix Banaan-Sinaasappel.

Binnen het wettelijk kader en volgens eigen standaarden heeft Nutricia de samenstelling van haar bestaande Bambix papjes, waaronder papje Naturel, papje Banaan en papje Vanille verbeterd. De producten bevatten gemiddeld 70 procent minder verzadigd vet, 25 procent minder calorieën en 15 procent minder suiker.

Nutricia werkt stapsgewijs aan productverbetering zodat consumenten eraan kunnen wennen. De producten zijn meer naturel en minder zoet en er is geen compensatie aan te pas gekomen om suikers te vervangen door zoetstof.

Geselecteerde leveranciers

Alle ingrediënten voor Bambix zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde leveranciers waarmee strikte afspraken gemaakt zijn over de kwaliteit van de ingrediënten. ‘Met alle leveranciers hebben we een lange termijn samenwerking waarbij er regelmatig controles uitgevoerd worden om de kwaliteit van de ingrediënten te garanderen, aldus een woordvoerder van Nutricia.’ Na het leveren van de ingrediënten aan de fabriek, wordt iedere partij uitgebreid gecontroleerd voordat deze gebruikt wordt voor de productie van de babyvoeding.

‘Als Nutricia werken wij voortdurend aan productverbetering en gaan we met onze interne voedingskundige standaarden verder dan de Europese regelgeving. Bijvoorbeeld op het gebruik van toevoegen van suiker en zout in onze producten, zoals ook bij deze-Bambix producten. De oude producten zijn ook in lijn met Europese wetgeving, maar wij streven naar verbeteringen en hebben daarom een verlaging van suiker en calorieën doorgevoerd.’

Papje Naturel

Kant-en-klaar ontbijtpapje Naturel bevat per 100 gram 66 kilocalorieën (voorheen 87), 5,6 gram suiker (voorheen 7), waarvan voornamelijk melksuiker, 0,3 gram verzadigd vet (voorheen 1,5 gram) en 0,4 gram vezels (voorheen 0,2 gram).

Papje Banaan

Kant-en-klaar ontbijtpapje Banaan bevat per 100 gram 58 kilocalorieën (voorheen 87), suiker 4,6 gram (voorheen 6,4) 0,3 gram verzadigd vet (voorheen 1,3) en 0,6 gram vezels (voorheen 0,6).

Papje Vanille

Kant-en-klaar ontbijtpapje Vanille bevat per 100 gram 66 kilocalorieën (voorheen 87), 5,5 gram suiker (voorheen 7,4), 0,3 gram verzadigd vet (voorheen 1,3) en 0,4 gram vezels (voorheen 0,2).

Smaakbeleving

Door toevoeging van meer vezels is de consistentie van de producten wat dikker, wat voor een iets andere smaakbeleving zorgt.

Reageer op dit artikel