nieuws

‘Industrie moet meer doen tegen zwaarlijvigheid’

Voedselproductie

‘Industrie moet meer doen tegen zwaarlijvigheid’

‘Wanneer meer dan dertig procent van de EU-bevolking zwaarlijvig is, hebben we een probleem en moeten we meer doen.’ Dat zei Luis Cantarell, Nestlé Executive Vice President voor Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika tijens een bijeenkomst in Brussel waarop het 150-jarig bestaan van de grootste voedingsmultinational van de wereld werd gevierd, afgelopen dinsdag.

De industrie moet nú handelen en niet te wachten op wetswijzigingen, benadrukte Cantarell. Hij deed zijn uitspraken op een evenement waar ruim 300 vertegenwoordigers uit de Europese politiek en van maatschappelijke organisaties aanwezig waren. Er werd ingegaan op de toekomst van voeding en duurzaamheid. Sprekers op de bijeenkomst daagden de voedingsindustrie uit om te innoveren en levensmiddelen te produceren die geschikt zijn voor de 21e eeuw.

Nederlandse inzet ondersteund

Ook kwam tijdens de bijeenkomst naar voren dat Nestlé de inzet ondersteunt van het Nederlandse EU-voorzitterschap om een EU-breed voedingsbeleid te ontwikkelen om de industrie te motiveren te investeren in gezondere producten. ‘We hebben we 28 verschillende nationale oplossingen voor hetzelfde probleem’, zegt Cantarell. ‘Dit vervangen door één krachtig, langetermijn EU-beleidskader zal een gelijk speelveld creëren en concurrentie aanmoedigen, om innovatie in voeding te stimuleren.’

Nieuwe doelen

In de afgelopen twee jaar verwijderde Nestlé wereldwijd 8.600 ton suiker uit het voedings- en drankenportfolio, evenals 260 ton natrium en 440 ton verzadigd vet. Het bedrijf kondigt aan in de komende maanden met nieuwe doelstellingen te komen op het gebied van voeding en gezondheid.

Persoonlijke voeding

Behalve aan renovatie van het bestaande voedings- en drankenportfolio, onderzoekt Nestlé hoe genetische en andere individuele factoren bepalen hoe voeding het beste werkt voor een individu. ‘De volgende generatie voeding is op wetenschap gebaseerd en persoonlijk, en kan een belangrijke rol spelen in het beheer en preventie van ziekten’,  voorspelt Cantarell.

Een video van de bijeenkomst wordt op 22 juni door Nestlé op Youtube geplaatst. 

Reageer op dit artikel