nieuws

Productnieuws: Albert Heijn wijzigt recepturen huismerk

Voedselproductie

Productnieuws: Albert Heijn wijzigt recepturen huismerk

Albert Heijn komt met nieuwe recepturen voor eigen merkproducten zoals chips, bouillon en vlees. De nieuwe recepturen gaan volgens Albert Heijn uit van zo min mogelijk toevoegingen zoals MSG en minder zout.

De supermarktketen geeft aan dat zij de kwaliteit van hun producten continu wil verbeteren. AH wil hiermee de klanten en hun gezinnen inspireren om gezonder, puurder en lekkerder te eten.

MSG

Mononatriumglutamaat, oftewel MSG, is een smaakversterker die ook  bekend staat als E-nummer 621. De supermarktketen geeft aan dat vrijwel alle huismerken zoals chips, bouillonblokjes en ‘kop soep’ binnenkort geen MSG meer zullen bevatten. Al eerder veranderde AH de recepturen van oosterse kruidenpasta’s en boemboes, zodat deze geen MSG toevoeging meer bevatten.

Zout

Alle huismerk groente in blik of pot worden eveneens aangepast. Hier zal ruim 30 procent minder zout aan toegevoegd worden. Hetzelfde zal gelden voor kant-en-klaar-maaltijden. Ook het verse brood is aangepast. De broden bevatten geen kunstmatige broodverbeteraars meer en het zoutgehalte is met 13 tot 22,5 procent naar beneden gebracht.

Vlees

In samenwerking met een team van slagers en productexperts zijn nieuwe recepturen voor het verse vlees ontwikkeld met zo min mogelijk toevoegingen en minder zout.

Zo is er bijvoorbeeld bij de hamburger gekozen voor tomatenpoeder in combinatie met een natuurlijk aroma in plaats van ketchup. De voedingszuren voor een betere houdbaarheid zijn in het nieuwe recept vervangen door een extract uit citrus en granaatappel. Het zout in het nieuwe recept is een bijzonder zeezout, dat relatief weinig natrium bevat, maar een grote hoeveelheid andere mineralen. 

Reageer op dit artikel