nieuws

Productnieuws: Coca-Cola lanceert verkleurende verpakking met thermische inkt

Voedselproductie

Productnieuws: Coca-Cola lanceert verkleurende verpakking met thermische inkt

Coca-Cola brengt verpakkingen op de markt waarbij het logo verkleurt als de cola de juiste temperatuur bereikt in de koelkast.

Coca-Cola kondigde de innovatieve verpakkingen aan tijdens de start van de nieuwe zomercampagne op het strand van Katwijk aan Zee. 

Blikjes en pet-flessen

Volgens Coca-Cola gaat het om innovatieve blikjes en pet-flessen die verkleuren zodra ze goed gekoeld zijn. Op de verpakking zit thermische inkt die blauw en roze kleurt bij lage temperaturen en opnieuw wit wanneer de temperatuur weer oploopt.

Coca-Cola kwam op het idee omdat Coca-Cola het lekkerst smaakt wanneer deze goed gekoeld is. De kleuring van het logo is dus een hulpmiddel om je eraan te herinneren of je drankje nog juist op temperatuur is.

106 miljoen

Voorheen was het concept in Australië al een hit en nu mag ook Nederland eraan geloven. Alle blikjes en PET-flessen van Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero en Coca-Cola life worden voorzien van een innovatieve verpakking met thermische inkt.

In Nederland worden 106 miljoen innovatieve verpakkingen geïntroduceerd. ‘Het is altijd een uitdaging om de producten op tijd gereed te krijgen zodat klanten de verpakkingen in hun favoriete smaak kunnen kopen in de supermarkt. Op dit moment staan de nieuwe verpakkingen voor de producten Coca-Cola en Coca-Cola zero in de schappen, en Coca-Cola light en Coca-Cola life volgen op de voet.’

 

Foto gekoelde Coca-Cola

Aan de introductie van de speciale verpakkingen koppelt Coca-Cola een activatie voor consumenten.

‘Die krijgen de kans om een weekend in het Coca-Cola Beach House te winnen. Hiermee hopen we onze consumenten te kunnen laten genieten van een perfect gekoelde Coca-Cola om hun zomermomenten nog specialer te maken’, aldus de woordvoerster van Coca-Cola.

 

Foto's

Reageer op dit artikel