nieuws

Productnieuws: Friesland Campina en Rijksmuseum brengen zuivel onder de aandacht

Voedselproductie

Productnieuws: Friesland Campina en Rijksmuseum  brengen zuivel onder de aandacht

FrieslandCampina en het Rijksmuseum gaan samenwerken en brengen zuivel onder de aandacht van de museumbezoekers. Tijdens de 15e World Milk Day op 1 juni tekenden ze een overeenkomst voor een periode van 3 jaar.

World Milk Day is een initiatief van wereldvoedselorganisatie FAO waarop aandacht gevraagd wordt voor de rol van melk in het dagelijks leven.

Historische betekenis

Van oudsher worden zuivelproducten als melk, boter en kaas als belangrijke levensmiddelen gezien, vanwege de energie en voedingsstoffen die ze leveren zoals  eiwit, vitamines- en mineralen. Door de samenwerking van FrieslandCampina met het  Rijksmuseum wordt de cultuur- en kunsthistorische betekenis van zuivel bij de museumbezoekers onder de aandacht gebracht.

Zuivelproducten in kunstwerken

In het rijksmuseum hangen al verschillende kunstwerken waarin producten als melk, boter, kaas, gorte- of broodpap zijn terug te vinden. 

Een wereldberoemd voorbeeld is het schilderij het Melkmeisje van Vermeer. Het afgebeelde dienstmeisje maakt volgens een van de theoriën die uitleg geeft over het schilderij, een broodpap van oud tarwebrood en (karne)melk.

Het Melkmeisje Johannes Vermeer

Edammer kaas

De invloed van Campina is te proeven via de winkel van het museum, waar  de bezoekers een Holland Master Edammer kaas kunnen kopen. Deze is ontwikkeld door Campina en is geïnspireerd op Hollandse Kunstenaars in het Rijksmuseum.

Reageer op dit artikel