nieuws

Productnieuws: Magioni lanceert pizzabodems van bloemkool en rode biet

Voedselproductie

Productnieuws: Magioni lanceert pizzabodems van bloemkool en rode biet

Het bedrijf Magioni brengt sinds deze week pizzabodems op de markt op basis van bloemkool en rode biet. Ook worden onder de merknaam twee kant- en- klare varianten geïntroduceerd: de Beef Bastard en Veganini. De Magioni-oprichtster, Manon van Essen, wil consumenten laten zien dat gezond eten vooral niet moeilijk hoeft te zijn. De pizza’’s liggen in de winkels van Albert Heijn XL of zijn te bestellen via de online webshop van Albert Heijn.

De pizzabodems zijn gemaakt van bloemkool en rode biet en bevatten 150 gram groente, waardoor ze kunnen bijdragen aan het halen van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente.

Beef Bastard & Veganini

De hoeveelheid kilocalorieën van de kant- en- klaarpizza’s Beef Bastard en Veganini en staan gelijk aan die van een maaltijdsalade. De pizza’s zijn er in kleine(re) varianten om de kans op overeten te voorkomen, aldus de oprichtster.

De variant Beef Bastard heeft een pizzabodem gemaakt van bloemkool en is belegd met tomatensaus, pulled beef, mozzarella, ui en en barbeque saus.

Liever vegetarisch? De veganini variant heeft een pizzabodem gemaakt van rode biet en is belegd met geitenkaas, kastanjechampignons, chili en bosui.

 

Besparen van groentes

Voor de pizzabodems gebruikt Magioni lokale producten waaronder rode bieten.

De bloemkool- en bietenvezels zijn een restproduct van groentensap. Daarmee worden jaarlijks duizenden kilo’s aan groenten bespaard.

Reageer op dit artikel