nieuws

Productnieuws: ‘Smaak Coca-Cola zero sugar benadert klassieke variant’

Voedselproductie

Productnieuws: ‘Smaak Coca-Cola zero sugar benadert klassieke variant’

Coca-Cola breidt zijn portfolio caloriearme dranken verder uit. In september introduceert het bedrijf Coca-Cola zero sugar.

Coca-Cola doet deze aankondiging bij de opening van zijn volledig gerenoveerde fabriek op 27 juni in Dongen (Noord-Brabant).

Volgens het frisdrankenconcern komt de smaak van de nieuwe innovatie ‘nog meer overeen met de klassieke Coca-Cola’.

Ingrediënten en blend

‘De ingrediënten zijn niet gewijzigd; alleen de blend is geoptimaliseerd. Coca-Cola vindt het belangrijk om nu en in de toekomst consumenten alternatieven te bieden die steeds minder of geen suiker bevatten en blijft daarom innoveren’, aldus Coca-Cola in een verklaring. De productlancering ‘gaat gepaard met de grootste marketingcampagne van Coca-Cola zero in Nederland in tien jaar.’

Geen suiker

De naam Coca-Cola zero sugar is bewust gekozen om duidelijk te maken dat deze colavariant helemaal geen suiker bevat. Onderzoek van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) van vorig jaar toont aan dat 78% van de Nederlandse consumenten het aantal calorieën in een light-frisdrank enorm overschat.

Verpakking vernieuwd

Ook vernieuwde Coca-Cola het verpakkingsontwerp van de Coca-Cola zero sugar zodat die aansluit bij de één-merk-strategie die het frisdrankenbedrijf sinds vorig jaar voert. ‘Op de zwarte achtergrond is de iconische rode disk met het Coca-Cola logo geplaatst met daarboven de vermelding zero sugar’, aldus een woordvoerder.

Coca-Cola life en stevia

Coca-Cola streeft ernaar om in 2020 de gemiddelde hoeveelheid kilocalorieën per verkocht product met 10% te verminderen ten opzichte van 2012.

Eerder verbeterde Coca-Cola ook Coca-Cola life dat gezoet is met stevia-extract en suiker. Het product bevat nu 45% minder suiker en kilocalorieën vergeleken met gemiddelde van cola’s in de Benelux, omdat het nu meer stevia-extract inzit. Eerder bevatte het product 30% minder calorieën en suikers. 

Reageer op dit artikel