nieuws

Productnieuws: Albert Heijn breidt verse visassortiment uit met 21 soorten

Voedselproductie

Productnieuws: Albert Heijn breidt verse visassortiment uit met 21 soorten

Albert Heijn heeft 21 nieuwe visproducten toegevoegd aan zijn assortiment. Met het nieuwe assortiment wil Albert Heijn inspelen op visliefhebbers en mensen die vaker vis willen eten maar niet altijd weten hoe de vis te moeten bereiden.

Voor de ervaren viseters introduceert Albert Heijn verse vis op de huid, waaronder biologische doradefilet en de haas van een roodbaars en schelvis.

Vis bereiden

Mensen die niet weten hoe de vis te moeten bereiden hoeven zich geen zorgen te maken, de verpakking is voorzien van een bereidingswijze en daarnaast heeft Albert Heijn genoeg andere vissoorten die alleen gebakken hoeven te worden, waaronder schol, pangasius of kabeljauwwangetjes.

Van gamba’s tot tilapiafilet

Naast de vis op de huid bevat het assortiment zalm rondo, gerookte zalm flame roasted, tilapiafilet in gele curry marinade, rauwe garnalen en gekookte garnalen. Aan het visassortiment van het merk Prins&Dingemanse heeft Albert Heijn verse vongole en gebakken of gekookte mosselen toegevoegd.

Minder conserveermiddelen

Verder geeft Albert Heijn aan minder conserveringsmiddelen te hebben toegevoegd aan de garnalen binnen het assortiment. De ware smaak zou hierdoor beter tot zijn recht komen, aldus de supermarkt. Het gaat om de toevoegingen E211, E262 en E332, deze worden niet meer gebruikt. Azijn zou zijn gebruikt om melkzuur en azijnzuur te vervangen.

97 procent duurzaam

Van het Albert Heijn verse visassortiment is 97 procent duurzaam. Het criterium dat Albert Heijn stelt is dat duurzame vis ASC of MSC gecertificeerd is. De andere drie procent bestaat uit rivierkreeftjes en Hollandse garnalen. Albert Heijn geeft aan dat de beoordeling voor de certificering van de Hollandse garnalen loopt. Op de MSC website staat het tijdpad en de beoordling weergeven.

Reageer op dit artikel