nieuws

Productnieuws: Aquarius Baobabextract wacht mogelijk wereldwijde uitrol

Voedselproductie

Productnieuws: Aquarius Baobabextract wacht mogelijk wereldwijde uitrol

Coca Cola heeft een nieuwe Aquariusvariant op de Spaanse markt gebracht die Baobabextract bevat. Mogelijk komt het drankje ook naar Nederland.

De drank wordt momenteel alleen in Spanje verkocht. Op basis van de verkoop in Spanje zal gekeken worden of het drankje wereldwijd verkocht zal worden.

Aquarius Vive

De nieuwe Aquarius Vive wordt door Coca Cola beschreven als een drankje met verfrissende extracten. Vive is beschikbaar in twee smaken: tropical en lima limoen.

Op de verpakking staat dat het suiker en zoetstoffen bevat, net als als zink, vitamine B3 en baobabextract. Ook is de drank laag in calorieën.

Ingrediënten

Op de ingrediëntenlijst is te zien dat stevia de toegevoegde zoetstof is. Er zitten 18 kcal in het drankje per 100 ml, 2 mg vitamine B3 en 1,4 mg zink. Er zit 0,01 procent baobabextract in.

Baobab

Baobabextract wordt gewonnen uit de vrucht van de Baobabboom, die ook wel de ‘tree of life’ genoemd wordt. Deze boom komt voor in Afrika. Baobab bevat een rijk bron aan vezels, vitamine C, calcium, kalium en antioxidanten.

Coca-Cola

Een woordvoerder van Coca Cola vertelde aan BeverageDaily dat het toevoegen van dit exotische ingrediënt kan zorgen voor onderscheidend vermogen tussen andere drankjes die nu op de markt zijn. Daarnaast wil Coca-Cola zich richten op drankjes die passen in een gezonde en actieve leefstijl.

 

Reageer op dit artikel