nieuws

Iglo herintroduceert plantaardige spinazie à la crème

Voedselproductie

Iglo herintroduceert plantaardige spinazie à la crème

Spinazie met Alpro is weer verkrijgbaar in de supermarkt. Het product werd acht jaar geleden al op de markt gebracht, maar werd wegens slechte verkoop uit het schap gehaald. Iglo en Alpro hopen op een succesvolle herintroductie nu plantaardig eten populairder wordt.

Spinazie met Alpro is een vervanging voor de reguliere spinazie á la créme. Iglo geeft aan dat de ingrediënten nog hetzelfde zijn als toen het acht jaar geleden geïntroduceerd werd.

VMT schreef in 2008 over dit product.

Trend

“We zien dat plantaardig en gluten- en lactosevrij eten nu meer een trend is. Ook was toendertijd Alpro nog niet zo bekend. Wij verwachten dat het product nu wel meer verkocht zal worden”, aldus een woordvoerder van Iglo over de herintroductie.

Cholesterolarm

Het spinazieproduct werd acht jaar geleden gepromoot als “passend in een cholesterolarm dieet”. Dit is bij deze herintroductie weggelaten. Iglo geeft aan dat cholesterolarm dit keer geen onderdeel is van hun communicatie. Ze focussen op de boodschap dat spinazie met Alpro geschikt is voor mensen met lactose- en glutenintolerantie.

100% plantaardig

Traditionele spinazie à la crème wordt gebonden met meel, en is daarom niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. De melkproducten zijn vervangen met plantaardige producten van Alpro, waardoor ook mensen met lactose-intolerantie dit product kunnen gebruiken.

De spinazie is verkrijgbaar in een verpakking van 400 gram, voor een prijs van €1,39. 

 

Reageer op dit artikel