nieuws

Productnieuws: Wicky introduceert drankje met minder suiker

Voedselproductie

Productnieuws: Wicky introduceert drankje met minder suiker

Wicky heeft een nieuw drankje ‘Water met fruit’ ontwikkeld. Dit zou volgens de makers gezonder zijn dan de originele drankjes die ze ontwikkelen, omdat het per pakje van 200 ml maar twee gram suiker bevat.

De vraag naar drankjes met minder suiker groeit, aldus Wicky. ‘We zien ook dat ouders kinderen liever geen zoetstoffen geven. Daarom hebben we Wicky Water met fruit bedacht, omdat het heel weinig suiker én geen zoetstoffen bevat’, zegt woordvoerster Moniek van Dijk.

Bijdragen aan smaakverandering

Wicky wilt met het nieuwe product antwoord geven op de consumentenvraag, maar ook een bijdrage leveren aan smaakverandering in de maatschappij.

‘In 2008 zijn we begonnen met het reduceren van het suikergehalte in onze producten. Toen bevatte een pakje Wicky nog 10 gram suiker. Inmiddels is dit bij de Wicky original varianten nog zo’n 6,5 gram.

Voor Wicky met water is het iets minder dan twee gram.  Het drankje smaakt dan ook echt een stuk minder zoet. We willen onze drankjes natuurlijk ook lekker houden, dus de afname van de hoeveelheid suiker gaat in stappen’, aldus Van Dijk.

Inhoud

Het drankje bevat water, fruitsapconcentraat en een natuurlijk fruitaroma. Er is volgens Van Dijk gekozen voor fruitsapconcentraat, omdat dit meer smaak zou geven aan het drankje dan suiker. ‘Suiker maakt het drankje alleen zoet.’

Door het verhittingsproces bevat fruitsapconcentraat niet meer de in fruit aanwezige vitamines en vezels, maar dit is volgens Van Dijk iets dat bij alle bedrijven gebeurt. 

‘Je moet rekening houden met de smaak, met de gezondheid, maar ook de prijstechnische kant van het product. Daarnaast moeten de producten die bedrijven produceren een bepaalde houdbaarheid hebben en moet het voldoen aan de voedselveiligheidseisen. Daar ontkom je niet aan.’

Reageer op dit artikel