nieuws

NatureCrops lanceert quinoa burger

Voedselproductie

NatureCrops lanceert quinoa burger

Familiebedrijf Menken van den Assem en quinoaproducent NatureCrops hebben een biologische quinoa burger ontwikkeld. Deze is vanaf 1 december verkrijgbaar in de Duitse supermarktketen Edeka-Gruppa.

De quinoaburgers werden eerder dit jaar al in de horeca en food service verkocht, en nu dus een introductie in supermarkten.

Naturecrops bestaat sinds 2008 en verkoopt verschillende biologische quinoa producten. Het bedrijf verkoopt onder meer quinoa energierepen en quinoa pasta. Menken van den Assem bestaat 25 jaar en bedenkt, ontwikkeld, verpakt en levert foodconcepten aan retailers en hun toeleveranciers.

Obstakels

De bedrijven wilden geen zuivel, soja of additieven gebruiken in de burgers. Daarom zijn er eiwitten gebruikt voor de binding van de burgers. 

“Vooral de binding van de quinoaburgers was een uitdaging. Met name omdat wij geen zuivel , soja of additieven wilden gebruiken, hebben we gezocht naar een alternatief”, zo geeft Menken van den Assem aan. 

 
Samenwerking

In eerste instantie heeft Nature Crops, Menken van den Assem benaderd voor het verpakkingsvraagstuk en de logistieke afhandeling. In een later stadium zijn er ook afspraken gemaakt dat Menken van den Assem  de verkoop van gekoelde-en diepvries Quinoaburgers voor NatureCrops zou doen. Vanuit het bestaande netwerk van Menken van den Assem was dat logische keuze”, zo geeft Menken van den Assem aan. 

Uitrol Nederland

De koelverse quinoaburgers zijn per twee verpakt, de vriesverso quinoaburgers zijn per vier verpakt. Er is keuze uit drie smaakvarianten: groenten, ui en appel/kerrie. De quinoaburgers zijn gluten- en lactosevrij, en zijn biologisch.


De quinoaburgers worden in Nederland al verkocht in onder meer Makro, De Kweker, Hanos, Deli XL. 

“In Duitsland, IJsland, Griekenland en het Midden Oosten zijn de quinoaburgers al bij verschillende supermarkten te krijgen. Begin volgend jaar verwachten we een verdere uitrol binnen Nederland en Engeland”, zo geven de bedrijven aan. 


Reageer op dit artikel