nieuws

1,8 miljoen voor plantaardige eiwitten

Voedselproductie

1,8 miljoen voor plantaardige eiwitten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft 1,8 miljoen euro aan subsidiegelden beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van plantaardige eiwitten.

Het gaat om een nieuwe oproep in het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) Ondernemers worden opgeroepen om nieuwe aantrekkelijke producten op basis van eiwitten te ontwikkelen, met bijbehorende marktstrategie. Doelstelling is dat deze producten een belangrijke plaats in het dagelijkse eetpatroon kunnen krijgen.

Offerte indienen

Het indienen van een offerte is mogelijk tot en met 30 april. De oproep bestaat uit twee fasen, waarvoor in totaal 1,8 miljoen beschikbaar is. Ondernemers kunnen voor fase 1, het haalbaarheidsonderzoek, een aanvraag indienen. Per haalbaarheidsonderzoek is maximaal 30.000 euro beschikbaar. Uitsluitend projecten die het haalbaarheidsonderzoek goed hebben afgerond worden door de Staatssecretaris van Economische Zaken uitgenodigd om voor fase 2 een uitgewerkt project in te dienen.

Wereld te winnen

De ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben op dit moment veel aandacht voor plantaardige eiwitten. Op de Nationale Voedseltop op 26 januari zei staatssecretaris Martijn van Dam van EZ dat er met plantaardige eiwitten nog een wereld te winnen is.

Nationale Green Protein Event

Donderdag 16 februari vindt in Aalsmeerderbrug overigens het eerste Nationale Green Protein Event plaats, georganiseerd door de Green Protein Alliance. Dat is een samenwerkingsverband van partijen die werken aan het versnellen van de eiwittransitie. Hier bericht VMT in een later stadium uitgebreid over.

 
Reageer op dit artikel