nieuws

Jumbo Innovatie Lab op zoek naar nieuwe productideeën

Voedselproductie

Jumbo Innovatie Lab op zoek naar nieuwe productideeën

Jumbo Innovatie Lab roept productontwikkelaars en leveranciers opnieuw op om goede ideeën voor vernieuwende producten te delen, om zo klanten te verrassen met vernieuwende producten.

Jumbo zoekt vooral vernieuwende producten die lekker en gezond eten voor iedereen gemakkelijk bereikbaar maken.

 

Podium voor starters

De supermarktketen werkt samen met leveranciers en productontwikkelaars aan innovatieve producten. Vorig jaar zijn ze gestart met het Jumbo Innovatie Lab, een vervolg op het Jumbo Huismerk Lab. ´Dit jaar opent het lab opnieuw haar deuren, maar dan voor nieuwe leveranciers en startende productontwikkelaars´, zo vertelt Ed van Weerd, directeur Commercie van Jumbo.

 

Jurering

Het Jumbo Innovatie Lab bestaat uit verschillende edities per jaar, met steeds een wisselend thema. Uit de eerste editie kwamen veel nieuwe innovatieve producten voort  zoals de boerenkoolburger, pompoen- en wortelballetjes en ontbijtmuffins bakmix in een weckpot. Leveranciers en productontwikkelaars mogen meerdere productideeën insturen. Specialisten van Jumbo beoordelen alle inzendingen. Vervolgens mogen de geselecteerde leveranciers hun product presenteren aan het expertpanel en enkele klanten van Jumbo. Als zij enthousiast zijn, maakt de assortimentsmanager met de leverancier een plan om het product zo snel mogelijk in de Jumbo winkels te lanceren.

Reageer op dit artikel