nieuws

45% minder suiker voor Lipton Ice Tea Sparkling

Voedselproductie

45% minder suiker voor Lipton Ice Tea Sparkling

Unilever heeft 45 procent van de suikers gereduceerd in de Sparkling variant van Lipton Ice Tea. Door deze verlaging bevat de Lipton Ice Tea Sparkling nog maar twintig calorieën per honderd milliliter.

De introductie van drankjes met minder suiker blijft maar voortgaan. Sourcy introduceerde water met een smaakje zonder suiker, en Coca-Cola haalde de suikerhoudende Sprite van de Nederlandse markt en verving die door de suikervrije variant. Nu introduceert Unilever ijsthee met een lager suikergehalte. De suikerverlaging van het product gaat van 8 gram naar 4,5 gram suiker per honderd milliliter ijsthee. Voor Unilever is het verlagen van de suiker in producten een belangrijke kernpunt binnen het Unilever Sustainable Living Plan.

Belangrijke bijdrage

Karel Vandamme, directeur refreshment Unilever Benelux, zegt trots te zijn met het ontwikkelen van die net zo lekker is, maar 45 procent minder suiker bevat. “Hiermee zijn alle Lipton Ice Tea producten vanaf nu laag in calorieën. Dat past perfect in de huidige tijdsgeest en bovendien binnen Unilever’s doel om de nutritionele samenstelling van haar producten continu te verbeteren. We zien dat de ice tea categorie als geheel groeit, gedreven door Lipton als marktleider. Ik ben dan ook blij dat we met deze stap zo’n belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verlaging van suikerinname van de ice tea drinker”, aldus Vandamme.

Vernieuwd recept

In het vernieuwde recept van Lipton Ice Tea Sparkling is het suiker vervangen door Stevia. Na een consumentenonderzoek bleek dat het vernieuwde recept met Stevia net zo lekker wordt gevonden als de huidige Lipton Ice Tea Sparkling.

Reageer op dit artikel