nieuws

Albert Heijn jaagt groenteconsumptie aan met soepen, sauzen en curry’s

Voedselproductie

Een serie productintroducties van Albert Heijn moet het consumenten makkelijker maken om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram te halen.
Vanaf deze week liggen er bij AH diverse soorten verse soepen, pastasauzen en curry’s in de schappen. Die bevatten uitsluitend groenten, kruiden en specerijen.

In totaal gaat het om zes nieuwe verse soepen, waaronder een soep met spinazie, venkel en dragon en acht verse pastasauzen en curry’s, zoals Tikka Masala.

 

Vers en zonder toevoegingen

 

AH zegt in te spelen op de vraag naar gezonde, verse en niet tijdrovende producten zonder toevoegingen als conserveermiddelen en smaakstoffen. ‘De verse pastasauzen en curry’s kunnen ze combineren met andere groenten en vlees, vis of vegetarische producten. Per verpakking kan er een maaltijd worden klaargemaakt voor drie tot vier personen’.

 

Smaakvariatie met kruiden

De sauzen en soepen vormen een goede aanvulling op een groenterijke maaltijd. Zo is er bijvoorbeeld linzen-pompoensoep met kokos en spinazie-venkelsoep met dragon. Pastasauzen zijn op basis van tomaat, paprika en gegrilde groente of pompoen.

 

De vier curry’s bestaan uit paprika, spinazie, bloemkool, maïs en tikka masala.

 

Verkrijgbaarheid

De prijs van de curry’s en pastasauzen is € 2,99 (voor drie à vier porties) en de soepen kosten € 3,49 (voor twee à drie porties).

 

Zie voor een overzicht van de soorten ook de foto’s bovenaan het bericht.

Foto's

Reageer op dit artikel