nieuws

Coca-Cola Nederland haalt Sprite met suiker uit het schap

Voedselproductie

Coca-Cola Nederland haalt Sprite met suiker uit het schap

Coca-Cola Nederland haalt met ingang van volgende week Sprite met suiker van de markt. Vanaf dan is alleen nog de suikervrije variant verkrijgbaar. Belangrijkste reden: de consument vindt de suikervrije variant net zo lekker als de huidige Sprite met suiker.

In recente reclamecampagnes benadrukte Coca-Cola steeds de keuze van de consument voor suikerbevattende, calorie-arme of calorieloze producten. Met Sprite slaat het bedrijf nu een nieuwe weg in: een heel merk wordt suikervrij.

 

Steeds meer consumenten kiezen voor producten met minder of geen suiker. Maar het allerbelangrijkste, zo zegt communicatiemanager Kirsten van Zandwijk, ‘is de smaak’.

 

Smaaktesten

Omvangrijke testen hebben aangetoond dat Nederlandse consumenten de suikervrije Sprite nét zo lekker vinden als de klassieke variant met suiker’, verklaart Marieke Liesting, senior brand manager Sprite bij Coca-Cola Nederland.

 

Nieuwe doelgroep

Behalve de vaste doelgroep, wil Coca-Cola met de vernieuwde Sprite een nieuwe doelgroep aanspreken: ‘Iedereen die graag let op inname van calorieën maar wel wil genieten van een heerlijke smaak.’ 

 

Aftrap in Nederland

Coca-Cola Nederland is het eerste land dat deze verandering doorvoert en dient daarmee als gidsland. Steeds meer Nederlanders letten op een gezonde voeding. Het van de markt halen van de suikervariant van Sprite noemt het bedrijf zelf:  ‘Een ongekend ambitieuze stap.’ De vernieuwde Sprite past in het streven van Coca-Cola om in 2020 het aantal calorieën per 100 ml verkocht product met 15 procent te verlagen (ten opzichte van het basisjaar 2012).

 

Van 92 naar 0 kcal

De nieuwe Sprite sluit volgens The Coca-Cola Company aan bij de veranderende behoeften van de consument. ‘De Nederlandse consument wil een goede smaak, maar kiest ook steeds vaker bewust’, stelt het bedrijf in een persbericht.

 

‘Met deze laatste innovatie, waarbij Sprite transformeert in een suikervrije en calorievrije drank, met dezelfde heerlijke smaak als het origineel, haalt het frisdrankmerk jaarlijks zo’n 3,75 miljard kilocalorieën uit het portfolio.’ Een blikje Sprite (330ml) bevatte voorheen 92 kilocalorieën. 

 

Munt en cranberry

Met de herlancering krijgt de suikervrije Sprite een nieuwe verpakking waarop de 100% natuurlijke fruitsmaken worden benadrukt. De vernieuwde Sprite is vanaf 13 maart verkrijgbaar in de smaken citroen-limoen en citroen-limoen & munt. Sprite citroen-limoen & cranberry zal in april op de markt komen.

Foto's

Reageer op dit artikel