nieuws

Productnieuws: Coca-Cola lanceert Fïnley in Nederland

Voedselproductie

Productnieuws: Coca-Cola lanceert Fïnley in Nederland

Frisdrank voor volwassenen met natuurlijke fruitsmaken, fijne bubbels en weinig calorieën. Dat is het kenmerk van de Fïnley-frisdranken die Coca-Cola sinds afgelopen week in Nederland heeft gelanceerd.

Het gaat om zes smaken: bloedsinaasappel-pompelmoes, sinaasappel-cranberry, citroen-vlierbloesem en de mocktails Mojito, Spritz en Royal. Fïnley is gemaakt van vruchtensappen met uitsluitend natuurlijke aroma’s en bevat geen conserveringsmiddelen. De subtiele drank met fijne bubbels en bittere noot is licht gezoet met onder andere stevia-extract en telt hierdoor slechts 20 calorieën per 100 ml.

Gemaakt in innovatielab
Coca-Cola voegt met Fïnley een nieuw, smaakvol merk toe aan haar caloriearme en calorievrije assortiment. Fïnley is ontwikkeld in het Coca-Cola innovatielab in Brussel. Hier werken specialisten dagelijks aan innovaties en nieuwe producten die passen bij de smaakbehoeftes van consumenten en inspelen op maatschappelijke trends. Eerder is de frisdrank met veel succes gelanceerd in België en Frankrijk.

Smaken voor volwassenen
‘Nu is het tijd om Nederlanders te laten kennismaken met Fïnley’, vertelt Brandmanager Marieke Liesting. ‘De frisdrank is speciaal ontwikkeld met het oog op de smaakvoorkeuren van volwassenen. In Nederland is 53 procent van de bevolking ouder dan 40 jaar.’

‘Ondanks de omvang van deze groep is het huidige aanbod van frisdranken nog beperkt voor een doelgroep waarvan de smaakvoorkeur verandert en de smaak verfijnt. Hier spelen wij met Fïnley op in. De drank heeft fijne bubbels en een mooi evenwicht tussen zoet en bitter. Daardoor is het een lekker alcoholvrij en caloriearm alternatief dat je op diverse momenten kan drinken: als verfrissend drankje in de middag of een spannende mocktail gedurende de avond’, aldus Liesting.  

Nieuw gezicht bij frisdrank
Renate Gerschtanowitz is het gezicht van Fïnley die een hoofdrol speelt in de crossmediale campagne rond het nieuwe merk. Fïnley is verkrijgbaar in de supermarkt en een select aantal bioscopen en tankstations.

Reageer op dit artikel