nieuws

Productnieuws: Rivella introduceert koolzuurvrije lijn

Voedselproductie

Productnieuws: Rivella introduceert koolzuurvrije lijn

Vrumona lanceert ‘Rivella koolzuurvrij’: drankjes laag in calorieën en zonder bubbels. Het merk doet met deze lijn haar eerste intrede in het sappenschap.

Volgens Gillis Wesselman, brand manager van Rivella, sluit de nieuwe lijn aan bij de trend van caloriearme dranken. ‘Het is zeker een trend dat consumenten vragen om gezondere dranken zonder suiker.’

 

Opvallende verpakking

Vrumona vult de nieuwe dranken in de smaken Lemon, Peach, Pomegranate en Elderflower af in een nieuw type ‘widemouth’ flessen (voor makkelijke schenkbaarheid) en een halve-liter formaat voor onderweg.

 

5 kcal per 100 ml

Wesselman: ‘Met slechts vijf kilocalorieën per 100 ml is het een lichte drank met een volle smaak, zonder dat je er een vol gevoel van krijgt. De volle smaak van Rivella wordt ontleend aan het hoofdbestanddeel wei.’ 

 

Aseptisch afvullen

Het weglaten van CO2 heeft volgens Wesselman geen invloed op de smaak. Het afvullen van koolzuurvrije dranken gebeurt op een aparte aseptische vullijn. De conserverende werking van CO2 die in koolzuurhoudende dranken aanwezig is, wordt zo opgevangen in de nieuwe lijn zonder bubbels.

 

Vele smaakideeën

Volgens het onderzoek getiteld ‘Soft drinks and dental health: a review of the current literature’ hebben koolzuurhoudende dranken zonder suiker gemiddeld een pH van rond de 3,9. De koolzuurvrije lijn bereikt deze lage pH niet. ‘Toch’, zo zegt Wesselman, ‘heeft dit geen invloed op de smaak.’

 

‘Bij de productontwikkeling werken we nauw samen met Rivella Zwitserland. We hebben uit vele ideeën vier smaken gekozen die heerlijk combineren met de rivellasmaak’, aldus de brand manager.

 

Verkrijgbaarheid

Koolzuurvrij 1 liter is verkrijgbaar in de varianten Lemon, Peach, Pomegranate en Elderflower voor de consumentenadviesprijs van €1,59. Rivella Koolzuurvrij 0,5 liter is verkrijgbaar in de varianten Lemon en Pomegranate voor de consumentenadviesprijs van €1,19. In de week van 6 maart stroomt Rivella Koolzuurvrij in bij Albert Heijn en Superunie, eind maart volgt de uitrol bij Jumbo.

Reageer op dit artikel