nieuws

Productnieuws: ‘Succesvolle introductie Coca-Cola zero sugar smaakt naar meer’

Voedselproductie

Productnieuws: ‘Succesvolle introductie Coca-Cola zero sugar smaakt naar meer’

Coca-Cola zero sugar krijgt er steeds meer fans bij. Sinds de lancering in september 2016 zijn consumenten goed te spreken over de vernieuwde smaak van de calorie- en suikervrije drank, die nog meer lijkt op de originele Coca-Cola. Mede dankzij een succesvolle introductiecampagne groeide het marktaandeel Coca-Cola zero sugar en volume sneller dan ooit.

Reden voor Coca-Cola om ook in 2017 in te zetten op vernieuwde en verfrissende dranken die minder suiker en calorieën bevatten. In 2020 wil Coca-Cola de gemiddelde hoeveelheid calorieën per verkocht product met 15 procent verminderd hebben ten opzichte van het basisjaar 2012.

‘We merken dat steeds meer consumenten kiezen voor caloriearm en suikervrij, maar daarbij vaak moeten inleveren op smaak’, vertelt brand manager Margreet van Staalduijnen. ‘Coca-Cola zero sugar is hét bewijs dat het anders kan. Uit eigen marktonderzoek blijkt dat de drank zeer hoog scoort op smaakbeleving, men kan de smaak bijna niet onderscheiden met die van de originele Coca-Cola. Een mooi compliment voor onze Research & Development labs. Daar zijn de teams continu bezig met de ontwikkeling van meer calorievrije en caloriearme dranken, zodat we consumenten alternatieven kunnen bieden. Smaak staat daarbij voorop. Want concessies doen, is voor ons geen optie.’

2017: het jaar van Coca-Cola zero sugar
De campagne voor de smaakvolle variant zonder suiker wordt in 2017 doorgezet via tv, outdoor, digital & social media, PR, activaties en sampling. De nieuwe tv-commercial die nog tot en met week 16 te zien is, heeft een magisch tintje. Dat komt ook op social media tot uiting, dankzij een samenwerking met de bekende Nederlandse illusionisten Rob en Emiel. Tevens lanceert Coca-Cola twee nieuwe Coca-Cola zero sugar smaken: Lemon en Vanilla. Vorig jaar werd ook al een variant met cherry-smaak geïntroduceerd, die inmiddels kan rekenen op een trouwe achterban. De nieuwe smaken Coca-Cola zero sugar Lemon & Vanilla zijn verkrijgbaar vanaf 13 maart bij Albert Heijn in 330 ml blik.

Reageer op dit artikel