nieuws

Productnieuws: Zuivelhoeve verbetert smaak in zuivel zorginstellingen

Voedselproductie

Productnieuws: Zuivelhoeve verbetert smaak in zuivel zorginstellingen

Zuivelhoeve past de receptuur aan van haar Out of Home zuivelassortiment, onder meer bedoeld voor zorginstellingen. De producten worden vanaf nu bereid met verse weidemelk en er worden geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Het Twentse Zuivelhoeve wil hiermee bijdragen aan de gezondheid van mensen in een zorgomgeving. Zuivelhoeve levert aan een groot deel van de zorginstellingen en ziekenhuizen in Nederland verschillende smaken vla, yoghurt, pap, kwark en bavarois. Een deel van het assortiment is daarbij energie- en eiwitverrijkt en er zijn zowel gezoete als ongezoete producten.

 

‘Verbetering van de assortimenten zuivelproducten in zorginstellingen draagt bij aan een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon’, aldus Maaike Aarnink, diëtist bij de Zuivelhoeve.

 

Ondervoeding en verminderde eetlust

‘We spelen in op alle wensen en behoeften van onze doelgroep. Energie- en eiwitverrijkingen zijn nodig voor mensen die ondervoed zijn of extra voedingsstoffen nodig hebben. Zoete zuivel is nodig voor mensen met een verminderde eetlust, smaak of reuk of voor ouderen die vaak een voorkeur voor zoet hebben’, aldus de diëtist namens de zuivelleverancier.

Smaakverbetering

Aarnink: ‘De verbeterde receptuur geeft de vla een zachtere, natuurlijkere uitstraling en maakt de smaak minder kunstmatig. In de yoghurt is het aandeel fruit verbeterd en is gemodificeerd zetmeel vervangen door onbewerkt zetmeel. Wat betreft de pap zijn de smaken van de energie- en eiwitverrijkte varianten verbeterd.’

 

Plantenextracten en natuurlijke aroma’s

Zuivelhoeve heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van vruchten- en plantenextracten als kleurstof, zoals van wortel. Ook maakt het bedrijf alleen nog maar gebruik van natuurlijke aroma’s. ‘Daarbij worden er minder E-nummers gebruikt en is het suikergehalte in de producten verlaagd,’ vertelt Aarnink.

Reageer op dit artikel