nieuws

Productnieuws: Alpro wil met havervlokken bijdragen aan vezelinname

Voedselproductie

Productnieuws: Alpro wil met havervlokken bijdragen aan vezelinname

Alpro vult het ontbijtzuivelschap aan met een nieuwe plantaardige variatie op yoghurt met als doel de vezelinname te verhogen: Alpro Mild & Creamy naturel met havervlokken.

De graanvlokken geven de plantaardige variatie op yoghurt meer vezels dan de eerder geïntroduceerde Alpro Mild & Creamy naturel.

2,3 g vezel/100 g

De nieuwe variatie op yoghurt is gemaakt van haver en soja en bevat 2,3 gram vezels per 100 gram. Net als alle andere Mild & Creamy varianten van Alpro bevat dit product plantaardige eiwitten en heeft het een zachte textuur, aldus de fabrikant van plantaardige producten.

Vezelrijke haverdrank

Alpro biedt ook een plantaardige drank van hetzelfde graan: Alpro Haverdrink. Deze drank is met een inhoud van 1,4 gram vezels per 100 gram de enige vezelrijke haverdrank van Nederland, zo zegt Alpro. De plantaardige Haverdrink is laag in vetten en bevat geen toegevoegde suikers.

Verkrijgbaarheid 

Alpro Haverdrink (gekoelde en houdbare variant) en Alpro Mild & Creamy naturel met havervlokken zijn verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, Jumbo, Plus, Deen en Hoogvliet.

Reageer op dit artikel