nieuws

Productnieuws: Coca-Cola introduceert Honest; biologische en caloriearme drank op basis van kruidenthee

Voedselproductie

Productnieuws: Coca-Cola introduceert Honest; biologische en caloriearme drank op basis van kruidenthee

Een biologische drank die letterlijk ontstaan is uit een keuken-experiment, zo introduceert Coca-Cola het nieuwe drankje Honest. Het is een caloriearme drank gemaakt van kruidenthee, versterkt met natuurlijke fruitsappen en licht gezoet met biologische rietsuiker.

Honest is in 1998 ontwikkeld in Amerika door de vrienden Seth Goldman en Barry Nalebuff. Het idee voor het drankje ontstond toen Seth na een rondje hardlopen in New York zocht naar een geschikte dorstlesser, dat niet te zoet was maar ook niet te smaakloos. Omdat hij geen geschikte bestaande drank kon vinden, mengde hij fruitsap met water.

Gat in de markt
Toen Seth signaleerde dat anderen dat ook deden, zag hij een gat in de markt. Hij deelde dit inzicht met zijn vriend Barry, die toen net terug was uit India waar hij de thee-industrie had bestudeerd. Barry had daar ontdekt dat veel producenten van gebottelde thee met gedroogd poeder werken in plaats van met kwalitatieve, verse thee. Samen besloten zij aan de slag om een nieuw drankje op basis van hoogwaardige biologische ingrediënten te ontwikkelen.

Honest is verkrijgbaar in de drie smaken: Citroen & Honing, Sinaasappel & Mango en Granaatappel & Bosbessen.

Reageer op dit artikel