nieuws

FoodDrinkEurope wil betere voeding en gezondheid door samenwerking

Voedselproductie

FoodDrinkEurope wil betere voeding en gezondheid door samenwerking

FoodDrinkEurope doet vandaag een ‘Call for Action’ op de Europese Business Summit. Hiermee wil de organisatie de voedselproductie verbeteren en een goede voeding en gezondheid bevorderen.

Met de ‘Call for Action’ op het European Business Summit roept de organisatie van de Europese levensmiddelen- en drankenindustrie alle belanghebbende partijen op om samen te werken en vooruit te kijken naar de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voeding en gezondheid. De oproep is gericht aan partijen als de overheid, detailhandel, consumenten en diëtisten.

Ronde tafel discussies

Met deze partijen wil de organisatie onder andere rondetafeldiscussies voeren om te komen tot een beter gebalanceerde voeding voor iedereen.

Verbetering van de dagelijkse voeding

Gilles Morel, directeur FoodDrinkEurope: ‘Alleen door samen te werken aan de verbetering van de dagelijkse voeding kunnen we een verschil maken en de vooruitgang versnellen. Daarom richten we ons met deze oproep op de overheid, de detailhandel, de horeca, boeren, restaurants, consumenten, diëtisten, zorgverleners en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) om samen te werken aan de Europese ambitie om de dagelijkse voeding van de Europese burgers te verbeteren.’

Samenstelling van producten

FoodDrinkEurope hoopt dat door de samenwerking de calorie-inname van Europese consumenten met tien procent kan verminderen. Dat zou kunnen door de samenstelling van producten en maaltijden te veranderen, maar ook door eetgewoonten aan te passen. ‘Hiermee kunnen we ook nieuwe kansen voor het bedrijfsleven en de samenleving creëren,’ aldus Morel

Duidelijkere etiketten

Volgens FoodDrinkEurope is de voedingsindustrie toegewijd om zich meer te richten op innovaties, meer keuze te bieden (onder andere van portiegroottes) en de etiketten te verduidelijken. Ook staat de industrie er volgens de organisatie voor open consumenten bewuster te maken van het belang van een evenwichtige voeding. Hiermee hoopt de organisatie voor 2020 de calorie-inname van Europese burgers met tien procent te verlagen.

Vitale bijdrage

Dr. Vincenzo Costigliola, directeur van de European Medical Association (EMA), is helemaal voor het initiatief van de organisatie: ‘Wat we eten en drinken vormt een vitale bijdrage aan onze gezondheid en welzijn. Voedselproducenten, diëtisten en andere zorgverleners moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat patiënten en consumenten profiteren van een evenwichtig dieet. Opleiding, educatie en informatie over voeding en gezondheid zijn essentieel om patiënten te helpen om naar behoren te eten volgens hun individuele behoeften.’

Reageer op dit artikel