nieuws

Productnieuws: Boon introduceert sojavrije ballen en burgers

Voedselproductie

Productnieuws: Boon introduceert sojavrije ballen en burgers

Producent Boon biedt vanaf deze week twee vleesvervangers voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten: falafelburgers en chiliballen. Boon kiest voor sojavrije producten. Het merk is opgericht om ‘ouderwetse’ bonen en peulvruchten van Nederlandse bodem nieuw elan te geven.

Boon Foodconcepts BV is een initiatief van Michael Luesink. Met de Boon chiliballen (Foto 2) en Boon falafelburger met quinoatopping (Foto 3) wil de bonenverwerker laten zien dat een dagje geen vlees ook heel lekker kan zijn.

 

Schijf van Vijf

De oprichter hoopt dat het met zijn producten makkelijker wordt volgens de Schijf van Vijf minder dierlijk en meer plantaardig te eten. De plantaardige producten zijn sojavrij, eiwitrijk, vezelrijk en veganistisch (ei- en zuivelvrij).

 

Foodmanship Award

De aan de HAS Den Bosch in Food Design afgestudeerde Luesink weet de wat ouderwetse producten bonen en peulvruchten in een modern jasje te steken. Hij heeft in 2014 met zijn concept Boon de Foodmanship Award gewonnen. Deze fooddesignprijs werd uitgereikt tijdens de Food Experience bij HAS Hogeschool in Den Bosch.

 

Vanaf deze week zijn de burgers en ballen bij Jumbo verkrijgbaar. Zie voor meer informatie de Facebookpagina van Boon.

Foto's

Reageer op dit artikel