nieuws

Productnieuws: HAK lanceert burgers en worst van bonen

Voedselproductie

Productnieuws: HAK lanceert burgers en worst van bonen

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK lanceert twee nieuwe bonenburgers en één nieuwe bonenworst. De producten zijn honderd procent plantaardig. Hiermee zet de fabrikant voor het eerst in 65 jaar producten in het koelschap.

De nieuwe producten van HAK zijn honderd procent plantaardig en op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Hiermee speelt de groente- en peulvruchtenfabrikant in op de huidige foodtrend om plantaardig te eten.

Vaker peulvruchten

Nicole Freid, directeur marketing en innovatie HAK: “Als Nederlanders eten we vaker en meer peulvruchten binnen het steeds meer plantaardige menu, maar nog steeds relatief weinig ten opzichte van Zuid-Europese consumenten. Dit komt vooral omdat we nog niet goed weten hoe we bonen lekker kunnen klaarmaken.”

Geen volwaardige vleesvervangers

De nieuwe bonenburgers en -worst kunnen het de consument makkelijker maken een dagje geen vlees te eten, aldus HAK. Doordat de producten niet voorzien zijn van ijzer en vitamine B12 zijn het geen volwaardige vleesvervangers.

Heel veel bonen

De nieuwe producten zijn voorzien van verschillende soorten bonen. Zo bestaat de ‘Hollandse Bonenburger’ voor twintig procent uit bruine bonen en voor achttien procent uit tuinbonen. De ‘Pittige Linzenburger’ bestaat voor 33 procent uit linzen, voor 21 procent uit witte bonen en voor drie procent uit sojabonen. Daarnaast bestaat de ‘Zwarte Bonenworst’ voor vijftig procent uit zwarte bonen en voor één procent uit sojabonen.

Extra recepten

Om zijn consumenten te helpen heeft HAK aan de binnenkant van zijn verpakkingen recepten toegevoegd, zodat de consument ook zelf een bonenburger kan maken. “Wij willen Nederlanders helpen de bonenconsumptie te verhogen: de bonenburgers en –worst zijn een hele lekkere manier om vaker bonen te eten. Daarnaast zijn de toegevoegde recepten ter inspiratie om de consument zelf ook met bonen aan de slag te laten gaan,” aldus Freid.

Herman den Blijker

HAK ontwikkelde de producten in samenwerking met Herman den Blijker en Schouten Europe, specialist op het gebied van het ontwikkelen, produceren en verpakken van vleesvervangers in Nederland.

De Hollandse bonenburger, pittige linzenburger en zwarte bonenworst zijn vanaf 15 mei 2017 verkrijgbaar voor €2,99 per 200 gram (twee stuks) bij alle Jumbo filialen in het vegetarische koelschap en online. 

Reageer op dit artikel