nieuws

Productnieuws: Soep, pasta en burgers met zeewier moet vegaklant aanspreken

Voedselproductie

Productnieuws: Soep, pasta en burgers met zeewier moet vegaklant aanspreken

Het Haarlemse bedrijf Olijck introduceert een vegetarisch assortiment met zeewier als ingrediënt.

Het vegetarische zeewierassortiment, van de van oorsprong Haarlemse worstenmaker bestaat uit twee verschillende burgers, twee pasta’s en een soep. De producten zijn ontwikkeld in samenwerking met Greg Manning, chef bij Covent Garden, Gerardo Cannavacciuolo, chef bij Pastafabriek Al Dente en Claudia Lucardie, chef bij Vuur & Vlam.

Minder vlees eten

Een woordvoerder voor Olijck laat weten dat ze inzien dat de vleesconsumptie omlaag moet: ‘Zeewier heeft de toekomst, als we negen miljard monden willen voeden dan moeten we wel minder vlees gaan eten, begrijp ons niet verkeerd; wij eten zelf ook vlees en maken worsten vanuit Olijck charcuterie, maar zeewier kan erg lekker zijn.’

Veelzijdig qua voedingsstoffen

Het gehele assortiment van Olijck bestaat uit twee soorten zeewier, namelijk dulse en wakame. Volgens de producent smaakt dulse bijna als gebakken spek en wakame is een bruinwier met een zilte smaak.

De producent heeft gekozen voor zeewier omdat het een veelzijdig product is qua uiterlijk en voedingsstoffen. Zo laat Olijck via de website weten dat de meeste wieren calcium, natrium, ijzer en jodium bevatten. Ook is zeewier een bron van vitamine A, C en E.

Vegetarische burgers

De twee burgers zijn ontwikkeld in samenwerking met Claudia Lucardie. De ‘Olijcke Vasco-burger’ is gemaakt van witte bonen, venkel, kappertjes, wakame en het zeewier dulse. De ‘Olijcke Henry-burger’ is gemaakt van het wakame en bestaat verder uit linzen, walnoten, verse kruiden, champignons en wakame.

Zeewiersoep

De ‘Olijcke James-soep’ werd ontwikkeld door Greg Manning en bevat wakame. Verder is de soep gemaakt van zout water, witte wijn, room, crème fraîche, verse kruiden en specerijen.

Tagliatelle en ravioli

De pasta’s werden ontwikkeld door Gerardo Cannavacciuolo en dragen de namen ‘Olijcke Marco-ravioli’ en ‘Olijcke Amerigo-tagliatelle’. De tagliatelle is alleen gevuld met wakame en krijgt hier volgens Olijck een ziltige smaak door. Naast de wakame bevat de ravioli ook dulse en is verder op smaak gebracht met paksoi, witte kool, verse kruiden en sojasaus.

Reageer op dit artikel