nieuws

Productnieuws: Suikervrije amandeldrank gericht op zuivelmijdende consument

Voedselproductie

Productnieuws: Suikervrije amandeldrank gericht op zuivelmijdende consument

The Hain Celestial Group lanceerde 20 juni 2017 de nieuwe drank Almond Sugarfree Organic. Hiermee breidt de fabrikant die zich richt op zuivelalternatieven zijn range uit met een suikervrije variant van de al op de markt gebrachte originele Amandeldrink.

Het nieuwe zuivelalternatief is gemaakt van geroosterde, biologische amandelen en bevat geen toegevoegde suikers.

Lage calorische waarde

Het product bevat vergeleken met normale melkproducten minder calorieën en minder koolhydraten. Zo bevat het nieuwe product van Dream per 100 milliliter 14 kilocalorieën waarvan 0,1 gram koolhydraten, 0,4 gram eiwitten en 1,2 gram vetten. Normale melk varieert van 62 kilocalorieën tot 35 kilocalorieën en bevat doorgaans rond de 4,7 gram aan koolhydraten per 100 milliliter.

De drank bestaat onder andere uit water, voor twee procent uit amandelen, calciumcarbonaat, gellangom, guargom, licithine en zout.

Benodigde dagelijkse hoeveelheid aan calcium

Het product is verrijkt met calcium. Het drinken van tweehonderd milliliter Dream Almond Sugarfree Organic is goed voor dertig procent van de benodigde dagelijkse hoeveelheid aan calcium.

Dream biedt ook andere zuivelalternatieven aan. Deze alternatieven zijn op basis van pure rijst, kokosnoot, haver, amandelen en notenmixen. De producten van Dream zijn onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn, Deen, Jumbo en Plus.

Reageer op dit artikel