nieuws

Productnieuws: Albert Heijn vernieuwt visschap

Voedselproductie

Productnieuws: Albert Heijn vernieuwt visschap

Albert Heijn vernieuwt deze week het visschap. Alle producten krijgen een nieuwe verpakking die klanten nog beter de weg wijst.

Vis is goed voor de gezondheid, benadrukt Albert Heijn. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies een keer per week vis te eten.

Nederlanders eten volgens het Voedingscentrum gemiddeld zeventig gram vis per week. Dit komt overeen met een keer in de veertien dagen.

Zo-in-de-pan-vis

Er zijn volgens het Voedingscentrum veel mensen die helemaal geen vis eten. Dat komt omdat niet iedereen weet hoe je bijvoorbeeld vis bereid en hoe je kunt variëren. Zo kun je kiezen uit verschillende segmenten zoals bijvoorbeeld ‘Vlugge vis’, ‘Zo in de pan vis’ en ‘Vis door een pasta en salade’.

Meer vissoorten en inspiratie

Ook staan er op de verpakking bereidingstips en combinatietips, de zogenoemde ‘Lekker met …’-tips. Nieuw in het schap zijn de verse vissoorten leng, koolvis, zeewolf, zalm voor in de magnetron en nieuwe sushisets.

Bijna alle visproducten bij Albert Heijn zijn gecertificeerd met het duurzaamheidskeurmerk MSC voor wilde vis en ASC voor kweekvis, met uitzondering van sliptong, Hollandse garnalen, rivierkreeftjes, fruits de mer en inktvis.

Reageer op dit artikel