nieuws

Productnieuws: Nutricia introduceert nieuwe Olvarit knijpzakjes met fruit

Voedselproductie

Productnieuws: Nutricia introduceert nieuwe Olvarit knijpzakjes met fruit

Nutricia, producent van voeding voor baby’s en jonge kinderen, introduceert de Olvarit fruitvoeding in een knijpzakje. Hierdoor zijn de fruitige tussendoortjes geschikt om vast te houden en mee te nemen.

De nieuwe Olvarit fruitvoeding heeft een transparante verpakking en is makkelijk mee te nemen en vast te houden. Ook handig voor onderweg dus, en zowel ouders als kinderen zien precies wat erin zit, aldus Nutricia.

Een jaar geleden introduceerde Nutricia Early Life Nutrition een volledig gerenoveerde productlijn van de Olvarit-potjes. De focus lag hierbij op één duidelijk herkenbare groente- of fruitsoort per potje om zo de smaakherkenning bij jonge kinderen te helpen bevorderen.

Gezonde eetgewoonte bevorderen

Net zoals de vernieuwing van de Olvarit-potjes past de vernieuwde Olvarit-fruitvoeding in de missie van Nutricia om gezonde eetgewoonten in de eerste duizend dagen van het leven te bevorderen.

Een gezonde eetgewoonte in de eerste duizend dagen van het leven heeft volgens Nutricia een belangrijke invloed op gezonde eetgewoonten en een betere gezondheid op latere leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen in Nederland te weinig groente en fruit eten. Olvarit moet er volgens Nutricia aan bijdragen dat kinderen groente en fruit lekker en leuk gaan vinden.

Enkel fruit

In de nieuwe Olvarit zit enkel fruit. Er worden geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen of suikers toegevoegd. Dat is in lijn met Nutricia’s strenge voedingsstandaarden, onder meer gebaseerd op aanbevelingen van de WHO.

In ieder knijpzakje staat één fruitsoort op de voorgrond. Dit helpt de kinderen om gemakkelijker de specifieke fruitsmaken te leren herkennen.

Verkrijgbaarheid

De knijpzakjes zijn nu ook beschikbaar voor kinderen vanaf 6 maanden. Het totale assortiment bestaat uit acht varianten: twee vanaf 6 maanden, twee vanaf 8 maanden en vier vanaf 12 maanden.

De nieuwe Olvarit fruitvoeding is nu in de winkelschappen te vinden.

Reageer op dit artikel