nieuws

Ook Unilever ruikt kansen met koelverse maaltijden van Conimex

Voedselproductie

Ook Unilever ruikt kansen met koelverse maaltijden van Conimex

Nadat eerder HAK aankondigde de markt van koelverse maaltijden te betreden, laat ook Unilever weten hier wel brood in te zien. De multinational introduceert een reeks koelverse maaltijden onder het Conimex-merk.

In eerste instantie introduceert Unilever vijf varianten Oosterse maaltijden van Conimex

: -Mihoen Singapore met chili garnalen en boontjes;

– Beef rendang met sajoer boontjes en basmati rijst;

– Nasi goreng met kip Hainan en ananas;

– Chili kip met bami goreng en sajoer boontjes;

– Rode kip curry met broccoli en basmati rijst.

Gemakstrend

Het zijn de eerste schreden die Unilever zet in het koelversschap. Het bedrijf wil hiermee verder inspelen op de langlopende gemakstrend. Consumenten hebben vaak niet de tijd of energie om na een werkdag een maaltijd op tafel te zetten.

Eetgewoonten

De multinational ziet de eetgewoonten van consumenten veranderen en daar passen koelverse maaltijden bij. Woordvoerder Fleur van Bruggen: “Mensen eten op meer momenten en op andere momenten. Daarnaast zien we dat naast zelf koken veel mensen ook graag af en toe kiezen voor een kant- en- klare-maaltijd waarbij ze natuurlijk naast ‘smaak’ ook geen concessies willen doen aan ‘gezond’ en ‘vers.’”

Conimex onderscheidend

De Nederlands-Britse fabrikant van consumentenproducten vreest daarbij niet de concurrentie van supermarkten zelf die een sterke positie hebben in het koelversschap. De Conimexmaaltijden zijn namelijk onderscheidend, weet de fabrikant.

Maître André

“We maken maaltijden die de consument niet zo snel of makkelijk thuis maakt en die er daardoor ook uitspringen in het koelversschap vanwege hun unieke karakter. Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor de maaltijdvariant Mihoen Singapore in plaats van een ‘gewoon’ mihoengerecht”, verklaart Van Bruggen. Unilever werkt samen met een sterke partner die veel expertise heeft in koelvers: fabrikant Maître André uit Oude-Tonge die de maaltijden voor Unilever produceert. Maître André heeft vooral veel klanten in de retail, zorg en catering.

HAK

Ook HAK kondigde afgelopen zomer aan in koelvers te stappen. Om die reden nam het bedrijf het Giessen Peter van Halder uit Den Bosch over, ook een bedrijf met veel expertise in dit segment. De overname biedt HAK ook toegang tot de foodservicemarkt en het out-of-homesegment.

Albert Heijn

Unilever zal zich met de koelverse Conimexmaaltijden richten op de supermarkten. De producten liggen voor een prijs van €5,49 in de koeling van 180 Albert Heijnfilialen. Woordvoerder Fleur van Bruggen kon niet zeggen of en wanneer de maaltijden in andere supermarkten komen.

Knorr en Picnic

Wel liggen er onder het Knorr-merk een viertal verse maaltijden in de schappen van online supermarkt Picnic. Het gaat om de maaltijdvarianten: Risotto, Kip, Ravioli en Pasta.

Reageer op dit artikel