nieuws

Productnieuws: MAGGI lanceert ‘Dagje geen vlees’

Voedselproductie

Productnieuws: MAGGI lanceert ‘Dagje geen vlees’

Begin oktober zijn in alle schappen van Nederlandse supermarkten de nieuwe vegetarische gerechten ‘Dagje geen vlees’ te vinden, ontwikkeld door MAGGI in samenwerking met Isabel Boerdam van foodblog De Hippe Vegetariër.

Met de nieuwe producten hopen MAGGI en Boerdam flexitarisch eten in Nederland de nieuwe standaard te maken. Consumenten kunnen kiezen uit een Marokkaans pompoenstoofpotje, Indiase linzencurry of een Mexicaans groentepannetje.

Flexitarisch

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten. Volgens het Voedingscentrum eet 55 procent van de Nederlanders drie dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Er wordt dan gekozen voor alternatieven als vis, ei, champignons of peulvruchten.

 

‘Wij willen samen een dagje geen vlees in Nederland op de kaart zetten. Deze heerlijke gerechten laten je zien hoe lekker en eenvoudig een maaltijd zonder vlees kan zijn’, aldus Boerdam.

Reageer op dit artikel