nieuws

‘Nederlanders hebben geluk met gratis koffie op de werkvloer’

Voedselproductie

‘Nederlanders hebben geluk met gratis koffie op de werkvloer’

Zondag 1 oktober was het Wereld Koffie Dag. Voor deze dag is de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT) in de Nederlandse koffiegewoontes op de werkvloer gedoken.

In samenwerking met het Europese Institute for Scientific Information on Coffee is door KNVKT een consumentenonderzoek uitgevoerd onder 8124 personen uit Finland, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland. Hieruit blijkt dat 77 procent van de werknemers in Nederland voorzien wordt van gratis koffie op de werkplek. In een traditioneel koffieland zoals Italië is dat 30 procent, in Spanje 26 procent.

 

Oppepper

Samen met Finland en Italië drinken Nederlanders de meeste kopjes koffie per dag. Hoewel koffie door veel consumenten wordt gezien als een oppepper, blijkt uit het onderzoek dat koffie allereerst wordt geconsumeerd vanwege de smaak, ten tweede om een pauzemoment te creëren en pas als derde om de alertheid te verhogen.

 

Pauzemoment

Ondanks de gratis koffie en hogere consumptie, zijn Nederlanders het slechtst in pauze nemen om van een kopje koffie te genieten: 53 procent neemt een korte koffiepauze ten opzichte van bijvoorbeeld 77 procent van de Finnen.

 

After lunch dip

Nederlanders drinken de meeste koffie voor de lunch, terwijl uit eerder onderzoek het zo lijkt te zijn dat koffie juist kan helpen bij de zogenaamde ‘achter lunch dip’.

 

‘We zijn misschien niet de meest efficiënte koffiedrinkers, maar we hebben het wel goed voor elkaar wat betreft koffie op de werkvloer’, aldus Nelleke Hijmans, Public Affairs en Communicatie Adviseur KNVKT.

 

Wereld Koffie Dag

Op Wereld Koffie dag werd door betrokken partijen alles wat met koffie te maken heeft centraal gesteld. Vanaf de boerderij waar de koffiebonen verbouwd worden tot aan het moment waarop het door de consument gedronken kan worden.

Reageer op dit artikel