nieuws

Productnieuws: Kaas met chocolade. Heb je er al zin in?

Voedselproductie

Productnieuws: Kaas met chocolade. Heb je er al zin in?

Hij komt eraan, chocoladekaas, vanaf november in Nederland verkrijgbaar. Het Nederlandse Veldhuijzen Kaas presenteerde de nieuwe kaas Basiron Choco tijdens de grote levensmiddelenbeurs Anuga die deze week in Keulen plaatsvindt.

Basiron is een merk van Veldhuijzen dat onder ander Old Amsterdam op de markt brengt. Onder de naam Basiron produceert het bedrijf kazen met bijzondere smaken zoals kaas met wasabi-, lavendel-, walnoot- en truffelsmaak. Vanaf november dus ook met chololade.

Kaas met kleur

Een andere kaas op Anuga, die al sinds 2013 op de markt is, valt op door zijn felle kleuren. Het Nederlandse bedrijf Treur Kaas maakt er verschillende smaakcombinaties mee, van knalroze kaas met rode pesto of aquablauwe kaas met tijm en rozemarijn.

Veel zuivel en plantaardig

Op de de Duitse beurs was er een groot nieuw aanbod in vooral de categorieën zuivel en plantaardige producten te zien. Ook is te zien dat steeds meer producenten inspelen op trends als zonder additieven, puur en eerlijk, natuurlijk en authentiek.

Zoutarme boter en kaas

Bijzonder nieuwkomer is het zoutarme merk ValSa® van het Finse Valio, waar acht jaar productontwikkeling in zit. Deze producent heeft vorig jaar onder de merknaam ValSa smeerbare boter en kaas geïntroduceerd met een lager zoutgehalte.

De smaak van de producten werd behouden door gebruik te maken van melkzouten en mineralen die van nature in melk voorkomen. Volgens Paavo Salminen, export director van Valio, een lastig en vooral tijdrovend proces waar het bedrijf een geregistreerd patent op heeft. Nog niet te koop in Nederland. Wel beschikbaar in Finland, Zweden en – binnenkort – Polen. Daarnaast wordt ValSa Cheddar binnen afzienbare tijd geïntroduceerd in Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel