nieuws

50 miljoen suikerklontjes per jaar door Sourcy Vitaminwater

Voedselproductie

50 miljoen suikerklontjes per jaar door Sourcy Vitaminwater

Consumenten krijgen gemiddeld per jaar 50 miljoen suikerklontjes binnen met het drinken van Sourcy Vitaminwater. Dat berekende de Consumentenbond, die vindt dat de drank niet verkocht mag worden onder de naam Vitaminwater. Gisteren bood de bond producent Vrumona een petitie aan met de titel: ‘Wij hebben recht op eerlijke informatie op voedselverpakkingen’. Deze werd door 24607 mensen ondertekend.

‘In één flesje zit een hoeveelheid suikers die overeenkomst met zes suikerklontjes, in totaal drinken consumenten jaarlijks 50 miljoen suikerklontjes, alleen al met Sourcy Vitaminwater. De naam Vitaminwater zet consumenten daarbij op het verkeerde been: het product lijkt gezonder dan dat het is. Consumenten voelen zich misleid door de hoeveelheid suiker in een product dat de naam water heeft’, zegt Bart Combée, directeur Consumentenbond.

Vrumona reageert

Vrumona heeft de petitie in ontvangst genomen en in een gesprek aangegeven dat ze de klacht van de Consumentenbond serieus nemen en op zoek gaan naar een oplossing. Ze denken daarbij aan verschillende opties, zoals het aanpassen van de naam Vitaminwater of het aanpassen van de samenstelling van het product. Om uit te zoeken wat de beste optie is, wil Vrumona eerst consumentenonderzoek doen. De Consumentenbond zal nauwlettend in de gaten houden of Vrumona inderdaad op korte termijn met een geschikte oplossing komt.

Dit deugt niet

De Consumentenbond voert de campagne ‘Dit deugt niet’ waarmee de organisatie strijdt voor eerlijke informatie op voedselverpakkingen. Eerder klopte de bond bij Hema aan dat heeft aangegeven de naam van hun vitaminewater te zullen veranderen in vitaminelimonade.  Ook Aldi heeft toegezegd te bekijken hoe zij het etiket van hun vitaminedrank op de voorzijde kunnen aanpassen zodat mogelijke verwarring in de toekomst voorkomen wordt. ‘Wij gaan ervan uit dan andere fabrikanten dit goede voorbeeld van Hema snel zullen volgen’, aldus Combée. 

Reageer op dit artikel