nieuws

Hema verandert naam ‘vitaminewater’ in ‘vitaminelimonade’

Voedselproductie

Hema verandert naam ‘vitaminewater’ in ‘vitaminelimonade’

Op aandringen van de Consumentenbond verandert Hema de naam het product ‘Vitamin Water’ in vitaminelimonade. De Consumentenbond heeft ook andere fabrikanten die limonade als water verkopen, opgeroepen de naam aan te passen.

‘Het is belangrijk dat producenten eerlijk zijn op hun verpakkingen, zodat je als consument weet wat je koopt. Wij zijn dan ook blij met deze stap van Hema. Dit laat zien dat consumenten serieus worden genomen, aldus Bart Comée, directeur Consumentenbond.

Campagne ‘Dit deugt niet’

‘Daarbij is het een mooi succes voor onze campagne ‘Dit deugt niet’ waarmee we strijden tegen oneerlijke informatie op voedselverpakkingen. Andere fabrikanten zijn nu aan zet om het goede voorbeeld van Hema te volgen.’

Petitie tekenen

Consumenten kunnen de campagne ‘Dit deugt niet’, steunen door de petitie ‘Ik heb recht op eerlijke informatie op voedselverpakkingen’ te tekenen. Deze petitie is in één maand tijd al ruim 24.000 keer getekend.

Reageer op dit artikel