nieuws

Poiesz uitgeroepen tot ‘Beste supermarkt 2017’

Voedselproductie

Poiesz uitgeroepen tot ‘Beste supermarkt 2017’

Poiesz is uitgeroepen tot de ‘Beste supermarkt 2017’ en haalt op basis van klantwaardering de hoogste score met een 7,82. Dat blijkt uit het GfK Supermarkt Rapport 2017.

In het GfK Supermarkt Rapport 2017 wordt de beoordelen klanten supermarkten op veel aspecten: lage prijzen, aanbiedingen, versafdeling, kwaliteit, voorraad, breedte van het assortiment, het personeel, winkelgemak en de winkeluitstraling. Poiesz scoort het hoogste op winkelgemak en winkeluitstraling.

Vernieuwd rapport

Met ingang van 2017 is het GfK Supermarkt Rapport (voorheen het Zomer/Kerst rapport) gewijzigd. In 2017 is maandelijks gemeten (in plaats van een momentopname) en is de steekproef met 40 procent vergroot waardoor het aantal klantenbeoordelingen is gestegen. De onderwerpen zijn uitgebreid en bij de beoordeling van de supermarktformules staat nu de waardering centraal.

Nettorama en Jan Linders

Nettorama en Jan Linders behalen de tweede en derde plaats in de ranking van GfK. Door de nieuwe aanpak in het supermarktrapport is er dit jaar een verschuiving zichtbaar. Voorheen waren het voornamelijk landelijke supermarktketens die bovenaan in de ranking stonden.

Reageer op dit artikel