nieuws

Productnieuws: Coca-Cola herformuleert Fanta: vernieuwde receptuur

Voedselproductie

Productnieuws: Coca-Cola herformuleert Fanta: vernieuwde receptuur

Coca-Cola vernieuwt de receptuur van Fanta orange. Onder andere de hoeveelheid calorieën gaat naar beneden van 48 kcal naar 33 kcal per 100 milliliter.

Coca-Cola had “vele jaren van testen” nodig om de receptuur te ontwikkelen. Volgens het concern sluit de vernieuwing aan op de veranderende behoeften van de consument.

Consumententesten

De multinational noemt de herformulering “een significante stap” omdat de orange-variant 73% van het Fanta-volume beslaat. Van de tien Fanta-variant is de helft suikervrij.

Met de herformulering van Fanta orange toont Coca-Cola de ambitie om minder suiker te gebruiken zonder dat de smaak verandert. Uit consumententesten blijkt dat consumenten de vernieuwde Fanta net zo lekker vinden als de huidige Fanta, aldus de frisdrankenproducent.

Smaak en kleur

Coca-cola deed zo’n vier jaar lang testen en onderzocht honderd prototypes Fanta orange met verschillende suiker- en zoetstofcombinaties.

‘De smaak wordt als even lekker beoordeeld en de vernieuwde kleur wordt als beter ervaren. Een bijzondere mijlpaal’, vertelt senior brandmanager Fanta, Magreet van Staalduinen. De kleur van de vernieuwde Fanta is iets donkerder. ‘De dieper oranje kleur valt in de smaak bij consumenten. Ze geven hier zelfs de voorkeur aan.’

Suikerreductie

Herformulering van Fanta orange brengt Coca-Cola dichter bij zijn streven om in 2020 15% minder calorieën per liter in de markt te hebben ten opzichte van basisjaar 2012.

De herformulering levert zo’n 8,8 miljard kcal ofwel 2,2 miljoen kilogram suikerreductie per jaar op, aldus Coca-Cola. De vernieuwde Fanta is verkrijgbaar in horeca en supermarkten.

Reageer op dit artikel