nieuws

Productnieuws: ZON en Unilever lanceren verse maaltijdpakketten

Voedselproductie

Productnieuws: ZON en Unilever lanceren verse maaltijdpakketten

Unilever en Telersvereniging ZON introduceren bij supermarkt Deen vijf verspakketten onder de merken Conimex, Knorr en Unox. Doel is om de consumptie van verse groenten van eigen bodem te stimuleren.

Met de introductie van de nieuwe Schijf van Vijf, 2 jaar geleden, werd 250 gram groenten per dag de richtlijn. Hoewel de nieuwe normen al geruime tijd bekend zijn, blijkt het voor de consument in de praktijk moeilijk ernaar te handelen. De verspakketten moeten deze knelpunten wegnemen. Ieder pakket – te vinden in het AGF-schap – levert minimaal 200 gram groente per persoon. De pakketten spelen in op de seizoenen.

 

Seizoensgroenten

‘We willen de consument weer meenemen in het bereiden van verse groenten door de seizoenen heen. Het lijkt soms of we vergeten zijn dat elk jaargetijde zijn eigen unieke aanbod heeft’, aldus Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur van ZON.

 

Smaakvoorkeuren

Sarah Richardson, marketingmanager bij Unilever Benelux vult aan: ‘Niet iedereen vindt het makkelijk om als het ware met de seizoenen mee te koken. Wij hebben met de merken Unox, Knorr en Conimex veel ervaring met de Nederlandse consument, de smaakvoorkeuren in ons land, en de recepturen die vaak gebruikt worden. Deze kennis hebben we ingezet om samen met ZON, verspakketten te ontwikkelen die altijd lukken, heerlijk smaken en het makkelijk maken om een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te halen.’

Reageer op dit artikel