nieuws

Alle producten van Lipton over twee jaar duurzaam

Voedselproductie

Alle producten van Lipton over twee jaar duurzaam

Lipton Ice Tea wil binnen twee jaar al haar producten in het assortiment certificeren door Rainforest Alliance. Alle Ice tea producten van Lipton in Nederland en België zijn nu al gecertificeerd.

Nederland en België zijn de eerste landen waarin alle Lipton-producten gecertificeerd en dus duurzaam zijn. Lipton wordt verkocht in 150 landen en de verwachting is dat alle producten wereldwijd in twee jaar gecertificeerd zijn. In 2015 was dit al het geval met alle theezakjes van Lipton.

Theeplantage

De Lipton theeplantage in Kenia was de eerste theeplantage ooit gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Dit betekent dat de werknemers eerlijke arbeidsvoorwaarden krijgen. Ook worden er duurzame landbouwtechnieken gebruikt. Daarnaast wordt er actief gezorgd voor bescherming van het ecosysteem en behoud van de natuur.

Martine Willems, Manager Markets Transformation bij Rainforest Alliance, geeft aan dat deze manier van werken in toenemende maten belang wint. ‘De uitdagingen waar we met zijn allen voor staan zijn dringender dan ooit: klimaatverandering, ontbossing, systematische armoede en ongelijkheid. Die zijn in toenemende mate verweven met ons land- en bosbeheer en de manier waarop we voedsel en bosbouwproducten verbouwen. De nauwe samenwerking met merken zoals Lipton is cruciaal om wereldwijd een grote impact te creëren.’

Reageer op dit artikel