nieuws

Nestlé lanceert eerste product met gestructureerde suikers (video)

Voedselproductie

Nestlé lanceert eerste product met gestructureerde suikers (video)

Nestlé heeft haar nieuwe ‘gestructureerde suiker’ voor het eerst toegepast in haar Milkybar Wowsomes. Dankzij de speciale suikers bevat het product dertig procent minder suiker ten opzichte van vergelijkbare chocoladerepen.

Nestlé verteldein 2016 voor het eerst over de gestructureerde suiker. De structuur van suiker is veranderd, deze is luchtiger en poreuzer en lost sneller op in de mond. Hierdoor krijgt de consument dezelfde zoetigheid als bij producten met conventionele suikers, terwijl hij minder suiker consumeert.

Teams van de voedingsmiddelenproducent in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië hadden iets meer dan een jaar nodig om van de ‘gestructureerde suiker’-innovatie een nieuw product te maken. Dit is de Milkybar geworden. De suikerreductie is bereikt door alleen natuurlijke grondstoffen te gebruiken.

De reep bestaat verder uit melk en knapperige havergranen. Er zijn geen zoetstoffen gebruikt voor de productie van de reep. Het product wordt de komende weken geïntroduceerd in winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het is nog niet bekend wanneer de gestructureerde suikers in een Nederlands Nestlé-producten worden toegepast.  

Doelstellingen suikerreductie

De introductie van haar gestructureerde suikers is in lijn met de doelstellingen van Nestlé om bij te dragen aan een gezondere toekomst. In 2000 gaf Nestlé aan haar hoeveelheid suikers in verschillende producten met tien procent te verminderen tussen 2014 en 2016. Vorig jaar gaf het bedrijf aan de hoeveelheid suikers in haar producten nog verder terug te dringen met gemiddeld vijf procent, naar aanleiding van haar doelstellingen voor 2020. 

Reageer op dit artikel