nieuws

Productnieuws: Herlancering suiker- en calorievrije Sprite een succes

Voedselproductie

Productnieuws: Herlancering suiker- en calorievrije Sprite een succes

De nieuwe suiker- en calorievrije Sprite die Coca-Cola in 2017 introduceerde slaat aan. Het aantal huishoudens dat de frisdrank kocht steeg met 25 procent. Nederland is het eerste land in de wereld waar Coca-Cola alleen nog calorie- en suikervrije Sprite op de markt brengt.

Met de nieuwe formule van de Sprite frisdrank word ingespeeld op de behoefte van de Nederlandse consument naar producten met minder suiker en caloriearme en -vrije frisdranken.

Herintroductie

De herintroductie van Sprite is onderdeel van de verduurzaming van het productportfolio van de frisdrankgigant. Hiervoor heeft Coca-Cola Nederland doelstellingen geformuleerd in het duurzaamheidsplan ‘This is Forward’. Hierin staan maatschappelijke betrokkenheid, recycling en verdere suikerreductie centraal. Zo moet in 2025 de helft van alle verkochte frisdranken in West-Europa uit caloriearme of calorievrije frisdranken bestaan.

Succes

Na de herintroductie heeft Sprite een volumegroei van 4,4 procent gerealiseerd.  Een groot succes volgens Marian Geluk, directeur van Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). ‘Het succes van de vernieuwde Sprite is een grote opsteker! Het feit dat Nederlandse consumenten de Sprite zonder calorieën net zo veel kopen als voorheen of nog meer, is een aanmoediging voor alle producenten om verder te gaan met hun inspanningen op caloriereductie’, aldus Geluk.

Voorbeeld voor andere landen

Door als eerste land de Sprite-herintroductie door te voeren is Nederland gidsland binnen de Coca-Cola company. Coca-Cola Nederland hoopt hiermee een voorbeeld te zijn voor andere landen. Margreet van Staalduijnen, brandmanager Sprite in Nederland, geeft aan dat het succes niet onopgemerkt is gebleven in het buitenland. ‘Andere landen volgen nu ook’, aldus Van Staalduijnen.

Reageer op dit artikel