nieuws

Productnieuws: Inproba lanceert chilisaus met 50 procent minder suiker

Voedselproductie

Productnieuws: Inproba lanceert chilisaus met 50 procent minder suiker

Inproba lanceert een nieuwe chilisaus die 50 procent minder suiker bevat dan vergelijkbare chilisauzen.

Inproba geeft aan in te willen spelen op de suikerreductietrend en de steeds bewuster wordende consument.

Stevia

Om de zoete smaak van de chilisaus te behouden is 50 procent van alle suiker in het nieuwe Inproba-product vervangen door Stevia-extract. Voor het op de markt kwam, heeft Inproba Ivomar smaakonderzoek laten doen. Volgens de producent van oosterse producten komt hierin naar voren dat hieruit dat de saus beter scoort in smaak dan andere chilisauzen.

Product

De nieuwe saus zit in een fles van 350ml en is herkenbaar aan de blauw gekleurde dop en etiket. De saus zal vanaf half april in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Suikerreductie

Onder andere bedrijven als Coca-cola, Heinz, Peijnenburg en Albert Heijn gingen Inproba voor in het reduceren van het suiker gehalte in producten. Dit staat in lijn met afspraken rondom de energie- en dus ook suikerreductie vastgelegd in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.

Het Akkoord Verbetering Productsamenstelling komt voort uit de samenwerking tussen de retail, horeca en cateringbranche en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.

Suikerreductie op het Food Future Event

Op het Food Future Event op 5 april aanstaande is suikerreductie ook een van de thema’s die aan bod komt. Kraft Heinz zal vertellen hoe zij suikerreductie aanpakken. Radicale transparantie is het centrale thema van het programma. Reserveer deze datum in uw agenda en schijf u snel hiervoor in

Reageer op dit artikel