nieuws

Productnieuws: Braziliaans kokoswater Obrigado op de Nederlandse markt

Voedselproductie

Productnieuws: Braziliaans kokoswater Obrigado op de Nederlandse markt

Obrigado kokoswater ligt sinds vorige week in de schappen van Nederlandse supermarkten. Het kokoswater wordt duurzaam geproduceerd en bevat dankzij het gebruik van een gepatenteerde extractiemethode geen toevoegingen.

Het bedrijf Obrigado teelt zijn eigen kokosnoten, waardoor het volledig de controle heeft over het hele productieproces.

Extractiemethoden

Het kokoswater bevat geen toevoegingen. De extractiemethode zorgt ervoor dat het kokoswater niet aan lucht of zonlicht wordt blootgesteld voordat het in de verpakking komt. Hierdoor zijn geen toevoegingen nodig en is kokoswater het enige ingrediënt in het product.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Obrigado, meldt het persbericht bij de introductie van het kokoswater. Het bedrijf heeft in de Braziliaanse regio Bahia eigen palmvelden. De kokosnoten worden zo duurzaam mogelijk verbouwd. Een water irrigatiesysteem zorgt voor minimale waterverspilling.

Verder geeft Obrigado aan te streven naar zero waste. Het zusterbedrijf Frysk Industrial maakt van het afval biologische afbreekbare anti-erosiematten, afkomstig van de gedroogde bast van kokosnoten die het kokoswater leverden. De matten worden gebruikt bij het herbeplanten van hellingen.

Product

Het kokoswater van Obrigado is onder meer verkrijgbaar bij Albert Heijn, JUMBO-supermarkten en PLUS in 350ml flesjes a €1,99 en 1 literpakken a €2,99. 

Reageer op dit artikel