nieuws

Binnenkort melk kopen van je eigen favoriete koe

Voedselproductie

Binnenkort melk kopen van je eigen favoriete koe

Melk kopen van je eigen favoriete koe. Volgens TOP bv is dat binnenkort mogelijk. Ze ontwikkelen een technologieplatform waarmee melkveehouders flessen melk van individuele koeien kunnen verkopen.

Met de technologie kan melk van individuele koeien veilig worden gepasteuriseerd en in flessen worden afgevuld.

Elke koe is uniek

Melkveehouder Matthijs Baan is de eerste melkveehouder die de technologie van TOP zal gaan gebruiken.

“Elke koe is uniek en dus smaakt elke melk ook anders. De ene is romig en smaakt naar softijs, terwijl een ander pak melk juist erg fris of zoet is. Binnenkort staat er dus in heel Nederland zoete melk van Clara 8 en romige melk van Floortje 30 in de schappen.”

Rauwe melk

Naast de melk van individuele koeien is TOP bv samen met een groep melkveehouders bezig met het ontwikkelen van veilige rauwe melk. Volgens TOP zij beide projecten bedoeld om nieuwe businessmodellen te creëren voor melkveehouders.

Vanwege de landelijke lancering en om de zakelijke uitdagingen van haar partners niet te schaden kan TOP pas over enkele maanden meer informatie over de voortgang geven.

TOP bv

TOP bv is een service provider gespecialiseerd in praktische innovaties voor de voedingsindustrie. Volgens de innovatie specialist werken zij samen met melkveehouders aan nieuwe initiatieven om de melkindustrie in Nederland gezond te houden. 

Reageer op dit artikel