nieuws

Productnieuws: Met Honest wil Coca-Cola de trend zetten op biologisch gebied (video’s)

Voedselproductie

Productnieuws: Met Honest wil Coca-Cola de trend zetten op biologisch gebied (video’s)

In de Verenigde Staten is Honest het grootste biologische ijstheemerk. Sinds 2017 is het in Nederland verkrijgbaar. Deze week introduceerde het merk drie nieuwe smaken. Voor de introductie was de grondlegger van het merk, Seth Goldman, even in Nederland.

Goldman ontwikkelde Honest in 1998, samen met compagnon Barry Nalebuff. Hardloper Goldman vond het toenmalige aanbod van dranken te zoet en bedacht zelf een alternatieve drank – met minder calorieën – om de dorst goed te lessen. Ook merkte hij dat de meeste gebottelde thee in de VS gemaakt was op basis van gedroogd theepoeder.

Goldman ging zijn keuken in om zelf dranken te maken op basis van echte thee, kruiden en/of vruchten. Zijn uitvinding bood hij aan bij een supermarktketen bij hem om de hoek in Washington. Prompt werden 15.000 flessen besteld, waarna het merk kon uitgroeien tot wat het nu is.

Coca-Cola koopt Honest
In 2011 nam Coca-Cola het merk Honest van Seth Goldman over. Volgens Seth, die nog steeds voor Honest werkt, heeft de overname ertoe geleid dat nog beter volgens biologische en fair trade standaarden kan worden gewerkt. Zo worden de flessen deels uit plantaardig materiaal vervaardigd. Daarnaast bracht Coca-Cola de mogelijkheid mee om het merk in een groter gebied te distribueren, zoals afgelopen jaar naar Nederland.

Beyond Burger
Behalve voor Honest, werkt Goldman als voorzitter voor het bedrijf Beyond Meat, waarmee hij met succes vleesvervangers op de Amerikaanse markt brengt. Het is de bedoeling dat zijn vegetarische burger deze zomer ook in de Nederlandse schappen zal verschijnen. Bekijk hier het verhaal van Seth Goldman.

 

 

Trendsetter
In Nederland wordt Honest gezien als een merk waarmee Coca-Cola de trend wil gaan zetten op biologisch gebied. Dat begon op kleine schaal met verspreiding via supermarkt Marqt en horecagelegenheden. Vanaf nu komt het product via Albert Heijn beschikbaar voor een groter publiek. Kirsten van Zandwijk, communicatiemanager van Coca-Cola vertelt meer over de plannen van Coca-Cola met Honest.

Reageer op dit artikel