nieuws

Vegetarisch broodbeleg Harstikke Gruun Groenteplakken wint Bachelor award

Voedselproductie

Vegetarisch broodbeleg Harstikke Gruun Groenteplakken wint Bachelor award

Met het product ‘Hartstikke Gruun Groenteplakken’ heeft Chantal van der Noordt, student Food Innovation aan de HAS Hogeschool, de 14de Food Innovation Bachelor’s Award van het Voedingscentrum gewonnen.

Het vegetarische broodbeleg op basis van zoete aardappel en groenten kan volgens het Voedingscentrum bijdrage aan een gezonder en duurzamer eetpatroon.

Groente inname kinderen

Met de Harstikke Gruun Groenteplakken wil Chantal de groenteconsumptie van kinderen verhogen. Ze probeert op de doelgroep in te spelen door kleurrijke verpakkingen en levend afgebeelde groenten.

Daarnaast bestond haar marketing plan uit een samenwerking met de Albert Heijn met onder andere een spaaractie voor kaartjes met groenten erop afgebeeld.

Chantal was zelf niet aanwezig op de uitreiking, maar een vriendin/klasgenoot nam haar plek in om de award aan te nemen. Ook is Chantal gebeld om vanuit Oostenrijk antwoord te geven op vragen van de jury.

Visvervanger

De tweede prijs en de publieksprijs gingen naar Fis. Een visvervanger gemaakt door studenten van de Hanze Hogeschool op basis van peulvruchten, groente en algenolie. Het product zou een oplossing zijn voor de lage visconsumptie in Nederland en daarnaast de overbevissing van de zee.

Pannenkoekenmix

De derde prijs ging naar volkoren-kikkererwtenpannenkoekenmix. De pannenkoekenmix is gemaakt door Voeding en Diëtetiek deeltijdstudenten aan de Haagse Hogeschool. Het product is gericht op kinderen en zou een gezonde variant op de huidige pannenkoekmixen zijn.

Etiketprijs

De etiketprijs is dit jaar niet uitgereikt. Geen enkel etiket voldeed aan de wettelijke eisen.

Food Innovation Bachelor awards

De Food Innovation Bachelor’s Award, voorheen Bachelor’s Award, wordt jaarlijks gehouden voor toekomstige foodprofessionals zoals productontwikkelaars en marketeers. Volgens het Voedingscentrum is de intentie om toekomstige foodprofessionals op de opleiding al te laten nadenken over hoe gezond en duurzaam eten makkelijker gemaakt kan worden.

Deelnemers ontwikkelen een nieuw product of concept, of passen een bestaand product zo aan dat het bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury en de genomineerden krijgen de kans hun product te presenteren tijdens een minisymposium.

Reageer op dit artikel