nieuws

Productnieuws: Becel introduceert serie plantaardige dranken

Voedselproductie

Productnieuws: Becel introduceert serie plantaardige dranken

Becel introduceert vier plantaardige melkvervangers: Sojadrink, Amandeldrink, Choco-Hazelnootdrink en Vanille-Sojadrink. Alle dranken bevatten Omega-3 en minder suiker dan vergelijkbare dranken.

Met de introductie wil Becel inspelen op de verschuiving naar meer plantaardig eten.

Bron van omega-3 en eiwit

Becel zet verschillende voedingsclaims op de producten. Volgens de producent zijn de dranken een bron van Omega-3 vanuit lijnzaad. Dit betekent dat de melkvervangers volgens Europese regelgeving minimaal 0,3 gram alfa-linoleenzuur (ALA) per 100 gram of per 100 kilocalorieën moet bevatten.

Verder zijn de Sojadrink en Vanille-Sojadrink een bron van eiwit. Dit betekent dat minimaal 12 procent van de energie uit eiwit moet bestaan. Ook bevatten alle vier de varianten calcium, vitamine D, B2 en B12.

Minder suiker

Alle drinks bevatten minimaal 50% minder suiker dan koemelk en minimaal 30% minder suiker dan vergelijkbare plantaardige dranken.

Jumbosupermarkten

De Becel Sojadrink (€ 2,29) en Becel Amandeldrink (€2,79) zijn vanaf nu te vinden in het koelvak van alle Jumbo supermarkten. De Becel Choco-Hazelnootdrink en Soja-Vanilledrink zijn vanaf eind augustus verkrijgbaar voor € 2,79 buiten het koelvak bij de houdbare drinks.

Reageer op dit artikel